Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki cumisüvegből eteti a...

Csurmi kérdése:

Aki cumisüvegből eteti a kölyköt, az anya jelenléte nélkül, olyan magyarázattal, hogy az anya gyenge, az tenyésztő vagy vigyázzak vele?

Figyelt kérdés
A FB-n tette ki a képet a kölykökről. Megkérdeztem, hol az anyja. Azt mondta ne foglalkozzam ezzel, semmi fontos. Mások is rákérdeztek. Ezután állítása szerint az anya gyenge volt, és orvosi kezelés alatt állt. Azt mondta hogy a teje olyan volt, mint a krémsajt, és nem tudta etetni a kölyköket. Állítása szerint több hét múlva az anya gond nélkül visszavette a kölyköket, és ez a kölykök egészségét nem veszélyezteti, ettől még jó tenyészállat lesz belőle. Szerinte arra, hogy anya hiánya károsodást okozna nincs semmilyen tudományos bizonyíték. Én szaporítónak neveztem és erre többen megsértődtek. Most tényleg "leszaporítóztam" egy tenyésztőt?
2011. márc. 14. 23:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:16

A Heidenblut Rottweiler Kennel tulajdonosa ad garanciát az ő kutyáira, életük végéig. Bár igazad van, hogy később nehéz megállapítani, mitől keletkezett, viszont ő elég igényes tenyésztő, és ha jól tudom az FCI előírja, hogy ne csak a kölykök elviteléig figyelje a tenyésztő a kutyákat, hanem később is. Ha megnézed a Kennel Club-ot (angol, nem FCI), ők már készítenek olyan DNS teszteket, ahol meg tudják mondani, hogy a szülő csak hordozó-e vagy teljesen semleges bizonyos betegségekre. A HD ebben nincs benne, talán egyszer.

Tehát, ha a tenyésztőnek csak hordozó kutyája van, a legjobb szűrés ellenére sem fogja látni a hibát. Viszont ha a törzskönyvben szereplő egyik felmenőn sem volt jele, akkor hatalmas valószínűséggel nem is lesz HD-ja. Tehát, szerintem az a tenyésztő, aki életreszóló garanciát ad tényleg igazi, felelőségteljes tenyésztő, aki 20 év múlva is ezzel fog foglalkozni.

2011. márc. 17. 16:02
 12/13 anonim ***** válasza:
Egy rossz csipő kialakulhat a helytelen táplálás, ill. rossz mozgatás miatt is. Erre irtam, hogy később nehéz bizonyitani.
2011. márc. 17. 16:07
 13/13 A kérdező kommentje:
Igen, ebben teljesen igazad van.
2011. márc. 17. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!