Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki cumisüvegből eteti a...

Csurmi kérdése:

Aki cumisüvegből eteti a kölyköt, az anya jelenléte nélkül, olyan magyarázattal, hogy az anya gyenge, az tenyésztő vagy vigyázzak vele?

Figyelt kérdés
A FB-n tette ki a képet a kölykökről. Megkérdeztem, hol az anyja. Azt mondta ne foglalkozzam ezzel, semmi fontos. Mások is rákérdeztek. Ezután állítása szerint az anya gyenge volt, és orvosi kezelés alatt állt. Azt mondta hogy a teje olyan volt, mint a krémsajt, és nem tudta etetni a kölyköket. Állítása szerint több hét múlva az anya gond nélkül visszavette a kölyköket, és ez a kölykök egészségét nem veszélyezteti, ettől még jó tenyészállat lesz belőle. Szerinte arra, hogy anya hiánya károsodást okozna nincs semmilyen tudományos bizonyíték. Én szaporítónak neveztem és erre többen megsértődtek. Most tényleg "leszaporítóztam" egy tenyésztőt?
2011. márc. 14. 23:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%

Elég homályos amit összehordott de most komolyan akkor inkább ölte volna meg a kicsiket mert anya nélkül nem lesznek normálisak vagy mi? Ugyan már nem ők az elsők a világon akiket ember nevelt fel és normálisak lettek. És honnan tudod hogy sosem voltak az anyjukkal etetésen kivül? Szerinted mit csinált volna egy igazi tenyésztő? Ha pl fertőző az anya vagy ilyesmi. Vagy ha meghal?

Lehet szaporitó de nem azért mert eteti őket.

2011. márc. 14. 23:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Ez a leírás eléggé hiányos. Ennyi információból nem lehet ítélkezni.
2011. márc. 15. 00:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mennyire komoly tenyésztő, azt nem tudom, különösebben nem is érdekelne ezek után, mert egy valami 100%-osan biztos:

Ebből az alomból biztos, hogy nem vennék kutyát!

Ha jobban meggondolom, milyen géneket örökít át az anya, (nem tud nevelni...) egyáltalán nem vennék tőlük kutyát!

2011. márc. 15. 04:42
 4/13 A kérdező kommentje:

4:42-es, pontosan én is ugyanezt gondoltam. Mert OK ha valami történik az anyával, akkor az ember nem hagyja sorsára a kiskutyákat, de utána azért a vevő felé jelezni kell, hogy tenyésztésre nem alkalmasak.

Egy ismerősöm több mint 150.000 Forintot költött állatorvosra, mert nem tudták hogy a 8 hónapos kutya veséje miért adta meg magát. Több hét kezelés után elpusztult mégis. Kiderítette hogy a kutya cumisüveggel lett felnevelve, szaporítónál, mert a 11 kölyköt az anya nem bírta. Most persze nem állítom hogy ez a direkt ok, és csak ezen múlt hogy a kicsi veséje nem bírta, de valami oka csak volt.

Akitől én akartam nemrég kutyát venni, aki szerintem igazi tenyésztő, ő a kutya egész élettartamára garanciát vállalt a kutya egészségi állapotára, örökletes betegségekre, HD-ra, stb. Ő meri vállalni a garanciát.

2011. márc. 15. 11:09
 5/13 anonim ***** válasza:

Bocsi de te társat akarsz vagy csak egy szülőgépet akin jól müködik az önetető? Te leragadtál a paraszti világban vagy mi? Hahó a világ már továbbhaladt azóta már nem nagy szám felnevelni egy kis állatot!

Most komolyan azt hiszed hogy az utóbbi példádban azért beteg a kicsi mert etették? Nem gondolod hogy inkább azért mert szaporitott akinek valszeg nincsenek szürései, nem megfelelő szülők, nem megfelelő párositás neadj isten nem vmi sz*rral etették minőségi tápszer helyett?!

Még mindig nem mondtad mit csinál ilyenkor a jó tenyésztő? Kidobja a anyakutyát mert nem örökit jó gondozó készségeket? A kölyköket meg leselejtezi vagy elaltatja vagy mit gondolsz? Vagy azt hiszed egy tenyésztőnél ilyen nem is történhet mert minden kutyája tökélees? Érdekes elég sok teyésztőnél nézelődtem már de egyik sem mondta, hogy nem lehetne tenyészteni a kölyköket mert ő nevelte őket... Különben is minek neked az hogy jól tudjon kölyköket nevelni? A tenyésztő úgyse hagyja hogy szaporitsd a kutyáit, ha meg tenyészteni akarnál akkor több eszed lenne.

Egy biztos, ilyen gondolkodással egyik igazi tenyésztő sem fog neked kutyát adni. Valamit kapisgálsz hogy nem kéne szaporitótól venni, de kitaláltál hozzá vmi buta indokot aminek semmi értelme és körömszakadtáig ragaszodsz hozzá és ez nem normális.

2011. márc. 15. 14:24
 6/13 anonim ***** válasza:

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:24

Be vagy tépve, vagy sokat ittál???

Venni akarsz egy kutyát. Kifizetsz érte 100.000 Ft-ot.

Melyiket veszed meg? Egy beteges gyenge szart, vagy egy életképes egészséges kölyköt? (a kérdés költői)

Mit kellene tennie egy tenyésztőnek? Mondjuk nem próbálkozni a parasztvakítással, hogy próbálja letagadni hogyan nőnek fel a kicsik, ill milyenek a szüleik!

Nem kéne úgytenni, mint ha misem történt volna, és giga összeget elkérni egy beteges alomért. És átgondolni a további tevékenykedését, mert ez sehol nem cél, hogy ilyen tenyészállatok legyenek.

Üdv a gerincesek között!

2011. márc. 15. 17:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Á értem, sajnos olyanokkal nem tárgyalok akik bármiyen állatot beteges sz*rnak neveznek akár csak költőien is. Én nem mondtam hogy a FB-s ember tenyésztő vagy hogy vegyen tőle kutyát. Csupán annyit mondtam, nem attól lesz bajuk ha ember neveli őket és nem lesz kisebb az értékük.

Bár én városi ember úgysem értetem meg a p*rasztokat akiknek az állat csak haszon és nem társ. Na pá.

2011. márc. 15. 18:07
 8/13 anonim ***** válasza:
HD-ra melyik tenyésztő vállal garanciát? Csak arra tud, hogy a szülők szűrtek, és a kiskutya az elvitelkor egészséges. A csipőizületi displazia lehet öröklött, és szerzett is. Ezt később nehéz bizonyitani, hogy miből adódott.
2011. márc. 16. 18:16
 9/13 A kérdező kommentje:

Kedves 14:24-es, komolyan nem is értem amit írsz. Lehet hogy elég ingerült lettél a kérdésen, nem értem miért.

Nem az a baj hogy etetik, hanem az hogy

1. Az az anya, aki nem képes etetni a kölykét, eltekintve pár extrém esettől, szerintem eleve nem kellene, hogy tenyésztésben legyen.

2. Az a kölyök, amelyik nem kapja meg a colostrum-ot, vagyis az első anyatejet, amit születése után az anya 24 órán belül előállít, annak a kölyöknek az immunrendszere valószínűleg nem lesz megfelelő. Ezt nem tudod állatgyógyszerként megvenni. Lehet hogy Te azt hiszed, hogy igen, akkor nézz utána, nem lehet.

Szerintem egy jó tenyésztő

1. Nem kerül ilyen helyzetbe, mert előrelátóbb.

2. Kiveszi tenyésztésből az állatot.

(nem elaltatja, megtartja és attól még nagyon jó társ lesz belőle, csak ne elljen.)

Nem ragaszkodom ahhoz, hogy ezt gondolom, azért kérdeztem meg itt, hátha egy tenyésztő tud segíteni, pontosan hogyan is álljak ehhez a témához.

"Attól nem lesz baja hogy ember neveli őket" - ez kizárja hogy Te tenyésztő legyél.

2011. márc. 17. 15:38
 10/13 A kérdező kommentje:
Kedves 17:25-ös, köszönöm a választ! :-)
2011. márc. 17. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!