Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Törzskönyves kiskutya miért...

Törzskönyves kiskutya miért nem lehet olcsóbb?

Figyelt kérdés
A szaporítók ellen szerintem az lenne a megoldás,ha a tenyésztők olcsóbban adnák a kölyköket.Persze ez nem minden kölyökre,nem minden alomra értendő.De mikor már megvan a kiadás része,meg van alapozva a tenyészet,/kiállítások,szűrések,tenyészszemle,külföldi fedezésből a meghagyott fiatalok...stb/sokadik alomtól,adhatnák barátibb áron a kicsiket.Nem 25-30-ra gondolok,de mondjuk 50-60-ért,azért már inkább tőlük vennének,mint a szaporított ki tudja micsodákat.
2011. márc. 14. 15:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Akinek nem telik jó minöségű kiskutyára, az vigyen ingyen a menhelyről. Ennyi, nem kell tulgondolkodni.

Ha nem telik BMW-re akkor Trabanttal járok. Magyar ember betegsége az állandó nagyzolás. Nézd meg a németeket, náluk eszükbe sem jut hogy nem jó a keverék kutya, mert nem divatos ... ez a mi szerencsénk: legalább van hova vinni a magyar keverékkutya állományt .. mert itthon senkinek nem kellenek.

2011. márc. 15. 07:28
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem is a gazdával sétáló,jól nevelt óriásra gondolok.Hanem a házőrzésre udvarra kicsapott egyebekre.Akik ide írkálnak,meg most már egyre többen,az oké.De a többség,főleg vidéken,nem foglalkoznak a kutyáikkal.Az évi kötelező veszettség elleni oltás,meg némi kaja naponta,ennyi.Ha valaki csak úgy elengedi a parkban,kutyafuttatón a több 100 ezres kutyáját,már bocs de az biztos nem hónapokig gyűjtögetett rá...Gyerek korom óta kutyamániás vagyok,nem azt mondom hogy nem félteném ugyanúgy az ingyen kutyát,de a mai világban igenis számít mindennek az ára.
2011. márc. 15. 12:50
 13/18 anonim ***** válasza:
Tudod, aki valóban szereti a kutyáját, akár ingyenbe, akár pénzbe került, az félti. És nem az ára miatt.
2011. márc. 15. 15:49
 14/18 anonim ***** válasza:
A 150 e forintos kutyám ugyanugy elengedem futni, mint a mentett "ingyen" labradorjaimat. Rakjak rá lakatot, vagy mi? Ugyanugy imádom mindegyiket, nem a pénz vagy nem pénz ami ezt meghatározza ...
2011. márc. 15. 18:40
 15/18 A kérdező kommentje:
Az én fajtám,többe kerül mint másfél-két havi fizetésem.Most gyűlt össze a rávaló.Lassan lehet menni a kutyáért.Nem tudom hogyan lesz a sétáltatás,meg az elengedés.Imádni fogom ugyanúgy mint az itthon levő ingyen kutyám,de nem biztos,hogy ugyan úgy el merem majd engedni.Ha elüti az autó,vagy bármi baja esik,mindegyiket ugyan úgy kezeltetem,ha elmegy,ugyan úgy megsiratom.De az a 2 komplett fizetés,az akkor is 2 komplett fizetés.Nem tudom jobban megfogalmazni a kérdést,nem arról beszélünk amire gondolok.Ha a tenyésztőknél vehető drága kutyát,csak egy másik tenyésztő,meg 1-2 gazdag tudja megvenni,akkor mi értelme tenyészteni a különböző célra kitenyésztett fajtákat.
2011. márc. 15. 19:27
 16/18 anonim ***** válasza:
Végül is azért benned jobban munkálkodik a kutya ára. Van, akinek nagyon drága kutyája van és valóban úgy őrzi, hogy eszébe nincs akár kivinni is. Van, aki biztos a kutyában és ha lehet elengedi. Ez igazán emberfüggő. Én azt tudom, az én kutyámat ajándékként kaptam. De akkor is igyekszem elkerülni ,hogy verekedjen a sérülések miatt, nem reszkírozom Pesten a póráz nélküli sétát forgalmas helyen, pedig megbízható.A lehető legbiztosabb formában védem a kullancsok ellen, stb. Szóval úgy védem, mintha legalább 2 milkát kifizettem volna érte.
2011. márc. 15. 19:42
 17/18 A kérdező kommentje:
Jó lenne nekem bármilyen menhelyi kutya,de sajnos vagy 15 éve belezúgtam egy fajtába.Nem akarok szaporítótól venni,nincs fajta mentés,mert még ritka fajta.Jobb híján veszek egyet. Onnantól kezdve hogy elhoztam,már csak a kutya fog számítani,de valahol akkor is bennem marad a kifizetett 200ezer ft.Régen is volt drága kutyám,de akkor még nem volt 3 gyerekem,meg hitelem.Kockázatos...abban kiegyezhetünk.
2011. márc. 15. 19:51
 18/18 anonim ***** válasza:
nekem aussiem van 1000 euróért vettem...na bum... ugyanúgy viszem sétáltatni elengedem stb...persze féltem de nem jobban mint a többi kutyám
2011. márc. 15. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!