Én rossz állattartó lennék?
Sziasztok!
Olvasgatva itt a kérdéseket és válaszokat, megfogalmazódott bennem egy kérdés. Én a kutyámnak nem veszek havi 60.000 forintos tápokat, nem járatom ruhákba, és nem viszem minden nap 3 órás sétákra, nem járunk kutya iskolába, és ivartalanítva sincs. Jó, ha heti kétszer jut időm egy 1 órás sétára, emellett kint futkározik az udvaron eleget, olcsóbb fajta kutyatápot kap, és házi kosztot, és a kutyaiskola nélkül is engedelmes, szófogadó kutyus :)
A másik, hogy a macskáink sincsenek ivartalanítva, úgy fogadtuk be őket egy nénitől, aki már nem tudta kinek adni a kiscicákat. Ők is olcsóbb kaján és házi koszton élnek, de én úgy látom tökéletesen elégedettek csili-vili ruhák és különleges macskajátékok nélkül. El vannak a faágakkal. Szóval én ezek szerint rossz állattartó vagyok? Csak mert rámenne a szüleim fizetése, ha mindenféle ilyesmit vennénk az állatainknak :)
Az állattartás manapság a milliomos hlyegyerekek kiváltsága.
Nem én vagyok a kutyáért, hanem a kutya van értem.
A napi 3óra sétáltatás meg satöbbi inkább azokra jellemző, akik nagyon fasza gazdinak gondolják magukat, közben meg egy másfél szobás panelba kényszerítik a kutyát (a macska elvan a kinti és benti életmóddal is tulképp).
Szerintem teljesen jó, nálunk mikor kutya volt, hatalmas kertünk volt... aki azt állítja, hogy ott egy kutya kevésbé tudja kirohangálni magát, mint a gazdi mellett az úton sétálva...
Az állataidon úgyis látod, ha nem jó nekik valami, ha boldognak tűnnek, akkor szerintem sincs baj. De manapság mindenki olyan okos a pedigrés kutyájával, hogy én már nem is merek semmit mondani.
Persze azért a kötelező oltást adassátok be. ^^"
Szia szerintem sem vagy rossz gazdi.Nekem hatalmas mozgásigényű kutyám van(amstaff),és panelben él a lelkem.Naponta 3 x megyünk sétálni..Elég kimerítő mert mindig lent vagyok vele másfél órákat,és bicikli mellett futtatom,labdázunk stb..szóval elfáradok. Ha kertesházban leszünk,akkor tuti nem fogom naponta vinni sétálni,hanem kb 2 naponta megyünk.Kertben letudom fárasztani egy labdával,és imádja rángatni a gumikereket,szóval azt is teszek fel neki.Szerintem annak a kutyának aki kertesházban él,bőven elég heti 4 séta.Panelkutyáknál más..ott a pisi meg a kaki miatt is le kell menni.
Étel..hát,én abból minőségit adok,de ha összetudod állítani neki a megfelelő étrendet házi kosztból és olcsó tápból akkor ez sem gond.Viszont,az,hogy nincs ivartalanítva az állat,azt elítélem!BÁRMIKOR elszökhet,és csinálhat egy felesleges almot,ami a legközelebbi menhelyen fog kikötni.Menhelyen dolgozom,és én mindig az ivartalanítást hangoztatom elsősorban!
Sziasztok!
Mindent választ felpontoztam, mert mindet hasznosnak találtam. Természetesen az oltások midig megvannak :) És a házi kosztot se értsétek ilyen mindenféle kutyának ártó dolognak, és nem is ez a fő tápláléka :) Köszönöm az összes választ! Mostantól megpróbálok minél több időt tölteni a kutyánkkal :) És azt persze megértem, ha valami apró kis jószágnak kell egy pulcsi a télre, de azért egy újfundlandi-n már nevetséges, és szerintem neki sem tetszik. Múltkor sétáltunk a kutyámmal és találkoztunk egy öreg nénivel, aki kötött pulcsit erőltetett az újfundlandijára 20 fokban :S Szegénykém úgy lihegett :( Biztosan melege volt...
Az én kutyám Golden Retriever, és ezért nem szeretnék ruhát adni rá, mert van neki így is bundája. De azt a nénit hiába próbáltam győzködni, azt mondta, hogy a tévében látta...
És nem nagyon engedjük a kutyánkat fiú kutyák közelébe, én is tapasztaltam milyen sok szeretetéhes kutyus kóborol az utcán :(
Amint írtad, normális házikosztot kap, akkor az elmegy. A séta, háát, nem a legtöbb, de a legtöbb kutya sajnos belenyugszik, hogy ennyi van. Van, ahol még ennyi sem. Én vidéki vagyok, itt sokan nem is viszik. (iggen, én azok közé tartozom, aki amit tud megad a kutyáinak,s a lehető legjobbat akarja, kinti-bentiek, de nem csinálok belőlük bohócot ruha, csilli-villi ékszerekkel.)
Amit kérdeznék: Évente 2* a kismacskákkal mi lesz? Mert a macskát nem tudod bezárni, s óvni a kandúrtól.
Nem vagy rossz, de lehetnél jobb.
Például, nem azért kell a minőség táp, mert flancolni akarok, hogy én milyen drága táppal tömöm , hanem mert a legegészségesebben akarom tartani. Különben is, nem attól jó egy táp, hogy drága.
Elfogadható áron is vannak minőségi kutyakaják.
Ruha legfeljebb annak a fajtának kell, amelyik rá van szorulva, mondjuk kicsi, rövidszőrű, és mínusz 20 fok van odakint.
Ivartalanítani sem fontos, ha tudsz rá vigyázni, de azért nem árt az a műtét. Egészségügyi okból hasznos lehet!
Kutyaiskola, ez sem létfontosságú, de azért vihetnéd. Nem csak azért kell, hogy szófogadó legyen, hanem hogy más kutyákkal ismerkedjen, játsszon velük, ez hozzá tartozik a szocializációhoz.
A séta. Nos, ennyi séta kevés. Lehetőleg mindennap, vagy majdnem mindennap kéne.
Az egy dolog, hogy más ennyit se törődik vele, de az a ő ostobaságuk.
Szóval nem vagy rossz kutyatartó, a kutyád is biztos jól érzi magát, de még lenne min javítani, és ez egyáltalán nem pénz kérdés( max a táp az, de mondom, abból se a hatvanezreset kell venni!)
Jó, azért nem kell túlozni.
Én pl. prémiumtáppal etetem a kutyámat, de nem 60 ezerbe kerül, hanem kijön a kutyámnak havi 3000Ft-ból is, igaz az én kutyám csak 10 kg. De egy nagytestű kutyának 6000ért már veszel egy teljesen korrekt tápot, ami nincs tele színezékkel és ízfokozókkal. Csak sokan tényleg nem veszik a fáradtságot, hogy utánajárnak, melyik táp, miből is áll, pedig sokszor ugyanazért a pénzért, 5x jobb minőséget lehet kapni.
A kutyám kabátot is hord télen, mivel nagyon fázós és reszket a hidegben. Számára ez "életmentő", nem flancolás miatt adom rá.
Ivartalanítva is van, mivel nem szeretnék kölyköket és nem akarom megkockáztatni, hogy idősebb korában, petefészek vagy emlődaganata legyen.
Naponta viszem sétálni, mivel le kell vezetnem az energiáját, és szüksége van a külső ingerekre is.
Kutyasuliba mondjuk nem járok, itthon szoktam vele foglalkozni.
Nekem kicsit úgy tűnik, hogy te nézed le azokat vagy tartod túlzásnak, akik mindezt biztosítják a kutyáiknak. Számomra pedig ez jelenti a felelős, normális állattartást, ezek nem a luxus vagy a flancolás kategóriába tartoznak. Ettől még nem tartalak rossz gazdának, de sokkal többet is megtehetnél a kutyádért. Legfőképpen a sétára gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!