Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van ez? (többi lent)

Miért van ez? (többi lent)

Figyelt kérdés

A kutyámat én viszem sétálni minden nap. A nővérem kb heti háromszor-négyszer viszi le.

Én etetem, én viszem iskolába, én tanítgatom.

Mégis, ha valami nagy disznóságot csinál (ürüléket eszik a földről, rám ugrál és csipkelődik, stb.) akkor a nővéremnek fogad szót, ha rászól. Néha nekem is, de a nővéremnek elég csak kijönni a szobából, vagy annyit mondania, hogy "hé", és a kutyám már is lefekszik, vagy eliszkol.

Van olyan is, hogy játszok vele, kicsit beindul, és harapdál. De ha csak látja, hogy ránéz a nővérem, már harapdálás helyett nyalogat.

Miért van ez, mikor én foglalkozok vele a legtöbbet?

2011. márc. 12. 09:01
 1/8 anonim ***** válasza:
mert a nővéredet tekinti falkavezérnek ezért hallgat jobban a nővéredre
2011. márc. 12. 09:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Úgy van ahogy az első írta. Próbáld átvenni a falkavezérséget, legyél határozott és következetes. Alakítsatok ki olyan helységeket is, ahova a kutya nem mehet be, csak ti, és innen próbáld egyedül kitiltani. Állíts fel neki szabályokat, és legyél vele szigorú. Vagy kérj tanácsot a kutyasuliban, ahova jártok, de a többiek még biztos írnak valami jót, nekem ennyi jutott most eszembe :P
2011. márc. 12. 09:17
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

De miért tekinti őt a falkavezérnek, mikor én foglalkozok vele a legtöbbet?

2011. márc. 12. 09:30
 4/8 TOMAtm ***** válasza:
mert nem zúztad még le a kutyát.a falkavezér mindig az erősebb.vagy zúzd le a nővéred és akkor te leszel a falakavezér :)
2011. márc. 12. 09:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy a kutya kit tekint magasabb rangúnak, nincs összefüggésben azzal, hogy ki foglalkozik vele. Sőt, a közömbös viselkedés hamarabb tiszteletet ébreszt benne, mint az állandó babusgatás. A nővéred valószínűleg természetéből adódóan olyan magabiztosságot, határozottságot áraszt, amitől a kutya felnéz rá.
2011. márc. 12. 10:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Gondolom a nővéred nem hagyja, hogy csipkelődjön a kutya, Te viszont játéknak fogod fel.

Ha Te is szabályozod, és tiltasz neki dolgokat, akkor talán jobban tisztelni fog Téged is.

2011. márc. 12. 10:32
 7/8 anonim ***** válasza:
mintha csak én kérdeztem volna. köszi, hogy egyben nekem is válaszoltaok :D
2011. márc. 12. 10:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Teljesen igazatok van... A nővérem nem hagyja, hogy csipkelődve játsszon vele a kutya. Vele már nem is szokott így soha.

Babusgatni szokta, de nem annyit, mint én. :)

2011. márc. 12. 15:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!