Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 1. Az alomból hogy válasszak,...

1. Az alomból hogy válasszak, melyiket? Ez igaz?

Figyelt kérdés

1.Barátnőméknél születtek kis tacsik március 7-én. Már láttam őket képen és két hét múlva meg is nézhetem őket élőben. 1 nőstény 4 kan van. Én kant szeretnék és amikor két hét múlva megyek hozzájuk nem tudom, hogy válasszak a négy kan közül. Ha tudsz szempontokat mondani akkor légyszíves írd meg.

2. 6 hetesen kapnám meg a kiskutyit. Fatjiszta és 10 ezer Ft-be kerül. Azt mondták, hogy oltást nem kéne kapnia majd csak fél éves korába. Ez lehetséges, hogy addigra megkapja az összes oltást amire elhozom? Mondjuk, ha nem kitudnánk fizetni nem erről van szó csak kíváncsi vagyok.

Köszi a válaszokat! :)

2011. márc. 9. 18:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
6 hetesen nem jó elhozni , 8 hetsen lehet a leghamarabb!Az első oltást 6 hetesen kell megkapnia(és utánna 2 hetente ha jól tudom) fél évesen már késő lenne!
2011. márc. 9. 18:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

8 hetes kora előtt, nem hozunk el kölyköt, addigra pedig legalább már két oltással rendelkeznie kell.

[link]

2011. márc. 9. 18:50
 3/15 anonim ***** válasza:
2011. márc. 9. 18:52
 4/15 anonim válasza:
100%
a legélénkebbet legmozgékonyabbat válaszd majd..
2011. márc. 9. 18:53
 5/15 anonim ***** válasza:
51%

Oltásügyben nem tudok segíteni. De: én a te helyedben úgy választanék, hogy megnézném, melyik a legcukibb. :) Esetleg melyik picurka jön oda hozzám. Vagyis: melyik kutya akar engem gazdinak. Lehet, hogy abban a kis időben is kiderül a személyiségük, válassz ez alapján. Biztosan nehéz lesz a választás annyi kis édes kutya közül!! Nyilván egészségügyileg rendben lesznek, így ez nem szempont a választásnál.

Minden szépet! szió

2011. márc. 9. 18:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Na én innen biztos, hogy nem vinnék kutyát......

8 hetes kor előtt NEM hozzuk el az anyukájától, mert addig még tanítja.

6 hetesen kell az első oltás: (ezt akarja lespórolni, azért viheted ilyen fiatalon): parvó

8 hetesen: kombinált

10: parvó

12: kombinált

14: veszettség+ fél év múlva

Akitől hozod, az csak egy kutyagyáros, aki pénzéhes. Keverék kutyáért pénzt kér, és még 1 oltást is sajnál beadatni....

2011. márc. 9. 18:57
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne hozd el 6 hetesen, nem jó ötlet. 8 hetesen lehet elhozni, leválasztani az anyakutyától.

Oltások: 6 hetes - kombinált, 7 hetes - kombinált ismétlése, 8 hetes - parvo, 12 hetes - kombinált, 14 hetes - kombinált, 16 hetes - veszettség ellen, 6 hós - kombinált, 1 éves - veszetség.

Szóval akkor még távolról sincsenek meg a szükséges oltások. Szerintem a 8. hetesre már te fogod vinni. Akkor pedig a doki úgyis elmondja legközelebb mikor kell menni. (Mindig mondja.)

2011. márc. 9. 18:58
 8/15 anonim ***** válasza:

ma 18:57 vagyok.

A legelevenebbet válaszd. Guggolj le, amikor már nagyobbak, és amelyik odamegy hozzád, őt hozd el, amelyikük nem félős.

2011. márc. 9. 19:00
 9/15 xnorkax ***** válasza:
100%
6 hetesen még túl fiatal. Minimum 8-9 hetesnek kell lennie, mikor elhozod. Ha fajtatiszta, nem kerülhet 10.000 ftba, ne vegyél tőlük. Keverék kutyáért nem adunk ki pénzt! És TK nélkül minden csak fajtajellegű keverék. Inkább menj el egy menhelyre és fogadj örökbe egy kiskutyát, sokkal jobbat teszel. Oltásokat minimum hármat kell kapni három hónapos koráig. Szóval ez egy téves állítás.
2011. márc. 9. 19:04
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

A kedves barátnődnek mondd meg, már a 3 hetes kicsiket mamával együtt féreghajtani kell.Utána minden oltás előtt újra a kicsiket.Jön a jó idő. Gondoskodni kell a bolhátlanításról.

Van olyan is, ha szopnak a kicsik, csak 8 hetesen adják be az első oltást.

2011. márc. 9. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!