Miért ül a kutyánk mindig a lábunkra?
Ez falkavezér probléma, nem te vagy a vezér
A kutyád a dominanciáját fejezi ki ezzel. Ahogy előttem írták, nem te vagy a falkavezér. Amit a többi válaszoló írt butaság. :)
Az meg hogy szuka-e vagy kan, nézd meg ott lent....
Szerintem meg az a butaság, hogy mindenre rákenjük a dominancia problémáját. De nem szólok bele a nagy tudósok eszmefuttatásaiba... Annyit mondanék, hogy mindazonáltal baromira nem lepne meg, ha a kutya domináns lenne egy olyan gazdi fölött, aki a nemét se tudja megállapítani.
Pedig ez a dominancia egyik jele. Sokat olvastam már a kutyák viselkedéséről,ösztöneiről. Lehet, hogy néha már tényleg túlzásba viszik ezt a falkavezéresdit, viszont szerintem most ez helyén való magyarázat.
Az utolsó mondatoddal azonban teljes mértékben egyet értek. Nagy probléma lehet, ha már ezt sem tudod eldönteni!
Mennyi idős lehet a kutyád? Bár kétlem ezek után, hogy megtudnád mondani.
De annyit bizonyára tudsz, hogy kölyök e?
"1. Étkezési szokások
A kutyád jelenlétében mindig neked kell először enned. Ha megnézel egy vadállatokból álló falkát, ott is a vezér eszik először. Neked csak ezt az elvet kell követned"
A fenti linkből kimásoltam ezt a részt amit nem értek és megmagyarázhatatlan számomra.
Mi az, hogy mindig nekem kell ennem először.
Ez a mondat azt sugallja, ha a kutyának enni adok akkor nekem is ennem kell ha kell hanem?
Mi van ha én nem vagyok éhes?
Azért tényleg sok értelmetlenséget írnak.
A kérdezőnek még egyszer: az nem dominancia, ha a kutyád a lábadra ül.
Biztonságba érzi magát ott és kész.
Na mindjárt gondoltam. Azért kérdeztem.
Akkor a többiek bedőltek a dominanciával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!