Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire jut el az agyáig a...

Mennyire jut el az agyáig a kutyámnak mikor behívom? (elkezdek az ellenkező irányba futni és hívom és mikor ideért megdicsérem)

Figyelt kérdés

egy séta alkalmával 5-6 hívtam vissza(2 órás volt :))

lefutottam a Maratont!:)

kemény volt:).szóval 5-6 ilyen behívás/séta az menyire növeli a behívási képességet?

2011. márc. 8. 14:07
1 2
 1/11 DannyZuko ***** válasza:
0%
sok éve foglalkozom qtyákkal, de őszintén nem értem a módszert... miért is kell pontosan az ellenkező irányba szaladni?
2011. márc. 8. 14:14
 2/11 compactegon ***** válasza:

hát eleinte nagyon kevés szerintem, főleg két óra alatt.

ha játszik a többivel ne hívogasd vissza, de ha eltávolodik vagy 15-20m-re, akkor azért érdemes. én a 3/4, - 1 órás séta alatt vagy 20-szor visszahívom. jobb, ha megszokja, akkor később kevesebb gondod lesz vele.

2011. márc. 8. 14:26
 3/11 compactegon ***** válasza:
első válaszoló: nekem is ez a módszer volt a leghatásosabb, lévén a kutyák nem akarnak egyedül lenni, és félnek, hogy otthagyod őket. ilyenkor szinte mindig utánam ered (és jutifalat).
2011. márc. 8. 14:30
 4/11 DannyZuko ***** válasza:
0%
Első vagyok... Remek módszer. Tehát a qtya nem azért megy oda hozzá, mert odahívod, hanem 70%ban azért mert fél, hhogy egyedül marad... gratulálok. az már egy dolog, hogy ezt társítja a te hülyeségeddel. már bocsánat a kifejezésért.
2011. márc. 8. 14:44
 5/11 A kérdező kommentje:

akkor minden kutyasuli szted f@aszság?

mert sokan mondták ezt.nemhiszem h te jönnél ki győztesűl ha 100 ember azt mondja hasznos és 1 azt h nem.

2011. márc. 8. 14:51
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Kedves első, nagyon hozzáértő lehetsz, ha még ezt sem tudod: falkaösztön.

Kedves kérdező, itt van a behívás néhány alapszabálya:

- sose kergesd a kutyát ha meg akarod fogni

- ha nem jön oda, akkor az ellenkező irányba kezdj el futni

- ha elengeded akkor ne csak a séta végén tedd rá a pórázt hanem közben is sokszor hívd be, tedd rá, majd engedd el - ha csak a végén fogod meg, könnyen kialakul h akkor nem megy oda hozzád, mert tudni fogja h akkor van vége a sétának

- sokszor játssz olyat vele (csakis biztonságos helyen (lehetőleg nem elkerítetten) - pl. erdő, mező, hatalmas park ahol nincsenek autók), h amíg ő mást csinál elbújsz -> a kutyában minél fiatalabb korban el kell kezdeni tudatosítani, h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá.

- szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén, amikor látod h felvette veled a kontaktot, elkezdesz rohanni a másik irányba és közben hívod majd iszonyatosan megdícséred

- legyen egy konkrét parancs a behívásra és az ne a neve legyen! Ez olyan parancs amire azonnal, hezitálás nélkül jönnie kell!

- ha nem jön, akkor SOSE hívd többször, menj oda és fogd meg! Ha kell akkor ilyen esetben - amikor látod rajta h nem akar odajönni és a megfogásból is kergetőzés lenne, tereld el a figyelmét. Mondd neki "figyel, figyel", majd kapjon egy teljesen ellentétes parancsot pl. "ül", "fekszik" bármi - amit tud a kutya és szeret - vagy olyan parancsok amiket klikkerrel tanult. Amikor ezt végrehajtotta odamész hozzá megdicséred. Majd pórázra veszed, tesztek néhány lépést. Leülteted, elengeded és pár másodperc múlva azonnal behívod. Nagy dicséret és újra mehet játszani.

- olyan helyzetben sose add ki a behívás parancsot amikor nem vagy benne biztos, h végre tudod hajtatni a kutyával - pl. heves játékban van más kutyákkal - ha mégis hívod és nem jön, akkor csak azt erősíted benne, h "anya hívhat, akár többször is, nem kell mennem ha nem akarok"

2011. márc. 8. 14:52
 7/11 IGCM ***** válasza:
58%

Kedves első válaszoló nem tudom milyen kutyákkal foglalkozól te ...szerintem semmilyennel csak van max egy vagy két kutyád...ne jászd a kiképzőt főleg ha nem ismered az ilyen módszereket.

Sokat felfog belőle,ez a legjobb ha az ellenkező irányba futsz.Ez pozitív megerősítéses behívás.Odamegy jutifalat,nyílván nem kell egy idő után futni csak amíg kicsi.

CSináld vele tovább,de váratlan pillanatokban és ne akkor amikor a legnagyobb játék közepén van mert akkor nyílván nem megy oda és játékból nem is szabad kiskutyát kihívni :)

2011. márc. 8. 15:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát én nem vagyok sem kiképző,sem nagyokos,egy németjuhász gazdája vagyok.Kutyám bármikor behivható,legyen az játék más kutyákkal,szaladó macska,őz vagy bármilyen erős ösztönzés,pl. tüzelés alatt kan kutya jelenléte,evés közben,bármikor.Én nem ezzel a másirányban szaladok módszerrel tanitottam.Annyira erős egy 3-5 éves kankutya falkaösztöne,hogy ha tüzelő szuka van mellette,otthagyja és szalad utánad?Lehet,de elég nehezen hihető,még nagyon jól nevelt és szófogadó kutya is nehezen hagyja a tüzelő szukát,még parancsra is...
2011. márc. 8. 19:27
 9/11 DannyZuko ***** válasza:

Első vagyok. Egy pár gondolat a fent írtakhoz amin el lehet gondolkozni szakértő urak...

- ha nem jön oda, akkor az ellenkező irányba kezdj el futni (vagy legyen nálad játék, jutalomfalat stb...)

- szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén, amikor látod h felvette veled a kontaktot, elkezdesz rohanni a másik irányba és közben hívod majd iszonyatosan megdícséred (bocsi, de ez kontakt felvétel után történt és nem a kontakt felvétel elmaradása esetén történt azért, hogy végre odafigyeljen mert fél, hogy egyedül marad)

- vagy olyan parancsok amiket klikkerrel tanult (hopp hopp. végre egy eszköz a kutya megerősítésére, haladás... nyomkövető és örző védőknél alkalmazzuk)

- olyan helyzetben sose add ki a behívás parancsot amikor nem vagy benne biztos, h végre tudod hajtatni a kutyával - pl. heves játékban van más kutyákkal ( a fekügy és a többi parancsot se add ki neki, ha ki akar futni az úttestre, ha nem vagy benne biztos, hogy meg akarja csinálni... már bocs, de ekkora baromságot, a kiképzés lényege, hogy a kutya bármilyen szituációban feltétel nélkül engedelmeskedjen. Reméllem egy olyan kutya harap tökön egyszer ami éppen a heves szituációban nem engedelmeskedik az Ereszd parancsnak)

nekem például a kityámat azzal a módszerrel tanítottam meg, hogy figyeljen akkor is ha süketnek tetteti magát, hogy volt a zsebemben mindíg egy dobólánc. Kis méretű lánc nyakörv. Amikor szóltasm a kutyának, de cseszett odafigyelni, akkor odadobtam mellé a láncot. Mellé! És a kutya felfigyelt, hogy basssszus a gazdi itt áll mellettem. Vagy mégsem? jobb lessz mindíg figyelnem rá. A másik barátom úgy tanította láb mellett menni és eszetlenül a gazdira figyelni a kutyát, hogy a jutalomfalat virsli darabka volt, amit a szájába vett a gazdi és amikor kapott egy parancsot és azt sikeresen végrehajtotta, akkor "köpre" neki a falatot, amit ő elkapott. naná hogy qrvára megtanult figyelnia gazdára.

Válaszaimmal segíteni kívántam, de a szakértő urak ellen nyilván nincs esélyem!

2011. márc. 9. 08:49
 10/11 DannyZuko ***** válasza:

hupsz... ezt kifeledtem...

- szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén

- legyen egy konkrét parancs a behívásra és az ne a neve legyen!

na most akkor a neve legyen a behívó parancs vagy inkább mégse? Akkor most hogy hívjaam be a kutyám? Cézár(neve) vagy inkább Lábhoz parancsal?

2011. márc. 9. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!