NEM FOGADJÁK EL EGYMÁST Folyt. Van egy 3éves Palota pincsim és hozztam egy 9hetes Staffordot és A pincsi nem akkarja elffogadni a Staffordot Mit tegyek?
A pincsik nem épp barátkozós kutyák, a tiedet neked kellene ismerni, ilyen kutya mellé nem való kiskutya.
Gondolom nem kívülálló helyen találkoztak, hanem egyből haza is vitted a kicsit, igaz? A nagy betolakodónak érzi a területére.
Folyamatosan szoktasd őket egymáshoz. Foglalkozz sokat a pincsivel, mert irigy, és félti a területét, a gazdáját. Tedd oda hozzá a kölyköt, és amikor megszimatolja, jutalomfalat, simi. Mindenért jutalom, amikor nem bántja, ha sokat bántotta. Először 5 percre vidd oda, aztán 10...
Mert hagyod.
Állítsd le! Ugyanolyan határozottan, mint ha a Staffit állítanád le hasonló helyzetben.
Egyébként ha nem teszed meg, majd leállítja a Staff, csak nőljön egy kicsit...
Vidd ki őket egy külön területre,ahol nincsenek különösebb ingerek, és ott szoktasd őket össze.Amint a pincsi jól viselkedik, nagy jutalom és dícséret. Egyébként ki kell alakítani közöttük a rangsort, mindíg az a kutya kapjon enni először stb. amelyik felül áll. Meg kéne értetni a pincsivel hogy ő alul van, mert ha a stafford felnő, elég nagy lesz a pincsihez képest :P
A többiek majd írnak még gondolom jó dolgokat, ma elég offba van az agyam, és ennyi jutott eszembe. :)
Hű de ismerős szitu!
Pár hónapja volt ilyen kérdés, hogy nemsokára lesz egy staffim, nem fogja e bántani a pincsimet, ha megnő.
Érdekes, én akkor az eset fordítottjára készítettem fel a kérdezőt... :)
Persze ő hülyének nézett, és csak hajtogatta a magáét.
A dolog egyébként nem olyan bonyolult. Teremts közös szituációkat, ha támadja fegyelmezd, ha békesség van jutalmazd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!