Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől lehet, és mivel etessem?...

Mitől lehet, és mivel etessem? (4 hónapos francia bulldog)

Figyelt kérdés

Van egy francia bulldogom, 4 hónapos. Amikor hozzám került 2 hónapos volt. Az első napokban is volt hasmenése, betudtam az új tápnak és a környezetváltozásnak. Jártunk dokihoz is, aki adott gyógyszert is, szurit, is, pasztát is. Kicsit javult, azóta van, hogy szépet kakil, van, hogy akkorát bevécézik a konyhába, hogy fröccsen mindenfelé, olyan híg... (bocsi, de szeretném ha pontosan látnátok a helyzetet.)

Visszavittem a dokihoz is, aki azt mondta, hogy stresszes, emiatt lehet. Ugyanazzal a táppal etetem már hetek óta. (Dado csirkés Puppy)

De olyan étvágya van, hogy csak na, mindent megenne a többiek elől ha hagynám, mindig jó kedvű, vidám, bolond, a szobatisztaság már megy neki, pedig csak 4 hónapos. Viszont megeszi a saját ürülékét, főképp akkor ha az éppen hígra sikerült, hiába veszekszem, szólok rá, legközelebb megint eszi.

Mégis mitől lehet ez a hasmenés ilyen sűrűn? Mit csináljak, hogy végre ne legyen már hasmenése szegénykémnek?

2011. márc. 7. 09:15
 1/6 anonim ***** válasza:
féregirtás megvolt?
2011. márc. 7. 10:09
 2/6 anonim ***** válasza:
nem tudom, de ezzel vigyázni kell, mert a sok hasmenéstől kiszáradhat. viszont a rizs köti a székletet, és a Royal Caninnak van egy Ricaveri nevű tápja, mi azt szoktuk adni a kutyáknak ha hasmenésük van.
2011. márc. 7. 11:34
 3/6 A kérdező kommentje:

persze, volt féreghajtózva.

És a Dado csirkés kölyök tápról mi a véleményetek?

Egy ismerősöm ajánlott nekünk egy számomra új tápot, állítólag jó minőség, jó áron. ez a kennels Favorite. Ismeri valaki ezt a tápot? Tapasztalatok?

2011. márc. 7. 14:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy stresszes, mivel írtad, hogy amúgy jókedvű, jó az étvágya is.

A francia bulldogoknak elég érzékeny a gyomruk, sokszor emésztési problémájuk is van, így tényleg fontos odafigyelni a megfelelő tápra. Az is lehet, hogy allergiás a csirkehúsra. Mindenképpen próbálj ki egy másik tápot.

Nekem is francia bulldogom van, én már egy ideje Acana Lamb@apple-t adok neki. Kimérve szoktam venni, neki elég 3kg egy hónapra, így 3500-at fizetek. Viszont ez felnőtt kutyáknak készült, úgyhogy nektek még más kellene.

Ami még jó volt az a Royal Canin francia bulldogoknak készült tápja. Van ebből kölyköknek is, annyi, hogy ez elég drága...

Esetleg még a Brit Care puppy Lamb and rice táp is jó lenne neki.

Sajnos hiába írom, hogy melyik a jó táp, minden kutya máshogy reagál rá, ki kell próbálni. Próbálj kimérve venni állatkereskedésben, így ki tudod próbálni.

Tápváltáskor előfordulhat hasmenés, ezért fokozatosan szokták átszoktatni a kutyát a régi kajáról, de mivel nálatok most is hasmenéses,azt gondolom nincs ennek nagy jelentősége.

Ha nem múlik el, vigyétek vissza az orvoshoz, vagy keressetek egy másikat és ki kellene alaposabban vizsgálni.

2011. márc. 7. 15:05
 5/6 anonim ***** válasza:

talán nem kéne veszekedni, kiabálni vele és akkor egyrészt nem enné meg a saját ürülékét másrészt nem menne a hasa!

elsősorban kutyaként kellene vele foglalkozni!

[link] ez az oldal segíthet a megértésben vagy az itt elérhető szimpatikus szaki!

2011. márc. 7. 19:54
 6/6 Joy Turner válasza:
Francia bulldogoknál gyakori az ételallergia. Főleg a csirkére. Másik tápot neki.
2011. jún. 28. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!