Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kullancsbetegség? Hasonlóból...

Kullancsbetegség? Hasonlóból felépült a kutyátok?

Figyelt kérdés

2 napja nem eszik, nem iszik, nem jön ki az óljából-pedig sosem megy be, mindig az ajtó előtt fekszik-. Most jöttünk meg a dokitól, 40 fokos láza van, állítólag kullancsfertőzés. Kapott injekciót, és a doki szerint imádkozzunk, hogy megérje a reggelt.

8 éves tacskó-keverék.

Most néztem meg, bennt van az óljában, tettem be neki vizet, meg kaját, és evett.

Akkor ez már jó jel, ugye?

Éjjelre behozzuk az előszobába, és reggel visszük vissza dokihoz, kap még egy oltást.

Tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban?

2009. febr. 18. 19:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Már csak babézia gyanúnál is mindenképpen és mihamarabb kapni kell egy Imizol injekciót!

Magától nem gyógyul meg, hanem záros határidőn belül elpusztul!

2009. febr. 19. 12:27
 12/15 anonim ***** válasza:

Az én kutyim is volt babéziás. Aznap orvoshoz vittük, ezért meggyógyult, de elég érdekes ennek a története. Apukámnál voltam, hetente egyszer megyek hozzá, de 2 hetente hamarabb elmegyek, hogy suliba vihessem a kutyámat, amikor nem, akkor későn érek haza, ezért már nem sétáltatom. Aznap viszont a tesóim kértek, hogy maradjak. Már hajlottam volna a dologra, de úgy éreztem, muszály elvinnem suliba a kutyámat. Már otthon láttam, hogy valami nincs rendjén, de azért elvittem a kutyaiskolába. Ott nagyon levert volt, mondták, hogy talán babézia, rögtön menjek vele orvoshoz. Elvittem az ügyeletre, ahol nem jöttek rá, mi a baja, mert sok tünet hiányzott. Ekkor megemlítettem a babézia gyanút, akkor azt mondták, hogy beadják a gyógyszert, de nem hiszik hogy az. Ez szombaton volt, a levett vért csak hétfőn tudták megviszgálni, akko mondták, hogy tényleg babézia volt, de csak egy enyhébb formája... Szóval elég kicsin múlott, hogy sikerült diagnosztizálni a betegséget és már aznap orvoshoz vittem.

Az, hogy eszik mindenképpen a gyógyulás jele. Szerintem fel fog épülni. Jobbulást neki!

2009. febr. 19. 19:49
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyosak vagytok.

A kutyus megkapta a második oltást, és hál istennek sokkal jobban van. Már követ minket az udvaron, eszik, iszik, csóválj a farkát.

Hétfőn még vissza kell vinni, megnézi a doki, de reméljük nem lesz már semmi baj:-)

2009. febr. 21. 11:04
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem 2 kutyámat 2év alatt vitt el babesia. Legjobb azonnal állatorvoshoz vinni, ha ajánlhatok a keletinél a szent istván egyetem kisállat klinikája. Az én 2 kuyám után rohamosan elkezdték fejleszteni a kullancsos fertőzések elleni módszereket.
2009. márc. 2. 16:25
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, meggyógyult, olyan mint úkorában:-)

És Győr mellett lakunk, van jó állatorvosunk, köszönjük.

2009. márc. 2. 18:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!