Kullancsbetegség? Hasonlóból felépült a kutyátok?
2 napja nem eszik, nem iszik, nem jön ki az óljából-pedig sosem megy be, mindig az ajtó előtt fekszik-. Most jöttünk meg a dokitól, 40 fokos láza van, állítólag kullancsfertőzés. Kapott injekciót, és a doki szerint imádkozzunk, hogy megérje a reggelt.
8 éves tacskó-keverék.
Most néztem meg, bennt van az óljában, tettem be neki vizet, meg kaját, és evett.
Akkor ez már jó jel, ugye?
Éjjelre behozzuk az előszobába, és reggel visszük vissza dokihoz, kap még egy oltást.
Tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban?
A babéziából való felépülés sokban függ attól, hogy a fertőzés melyik fázisában kerül orvoshoz. Volt már véres vizelete?
De az tényleg jó, ha eszik. Drukkolok!!!
Köszönöm, aranyosak vagytok.
Már bennt van, jobban van sokkal.
Sajna nem láttuk, milyet vizel, milyet kakil, kint van az udvaron...
de reménykedünk, jobban lesz és meggyógyul.-)
Ez sztem is babézia, Anyu kutyája is volt egyszer. Teljes mértékben egyetértek az előttem szólókkal! A legfontosabb ilyen esetben az, hogy a lehető leghamarabb el kell vinni orvoshoz, mert ez nagyon hamar "végez" a kutyával :-( Nem túl jó, ha sokszor megfertőződik. ugyan gyógyítható, megelőző oltás nincs rá mint a lyme kórnál. Kiküszöbölni max úgy lehet, ha Advantix- szel vagy Frontline- nal kezelitek "kullancsos" időben. Habár én nem tudtam, hogy ez is kullancsos időszak, amikor még szakad a hó és fagy van.
Jobbulást a kutyusnak és vigyázzatok rá!! :-)
Legközelebb ne várj 2 napot, rögtön vidd dokihoz! Ha jobban van valószínűleg rendbe jön, de ha túl későn kapta a kezelést, lehet, hogy a veséje már károsodott.
Fontos, hogy ha meggyógyul, néhány hét múlva vigyétek vissza egy vérvételre, amiből megnézik a vese állapotát, ha nem 100-as, vesekímélő tápot kell egyen amiben csökkentett a fehérje tartalom.
Reméljük rendbe jön a kutyusod.
Én tegnap találtam egyet a kutyámban, remélem nem lesz baja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!