Ezért meg is büntethetnek?
nekünk a VI. kerben a rendőrnél volt chipp olvasó és helyben ellenőrizte a kutyákat a parkban (mázlira az én kutyámnak van chippje) de 10. ezer forint felett szabott ki büntetéseket akiknek nem volt :O
Az én dokim is minden kutya chippjét leolvassa amikor először beviszi hozzá a gazdi és ő mondta, hogy jelentenie kell ha nincs chipp
A parkban nem ellenőrizheti a rendőr a kutyád chippjét, azaz ellenőrizheti, de nem büntethet meg ha nincs neki, mivel a törvény szerint, csak a törvény kiadása után továbbadott kutyáknak kötelező a chipp. Amúgy nem igazán veszik komolyan, sem az állatorvos sem a vásárlók(sajnos), az állatorvosnak nem érdeke jelentenie, jobban jár ha bele teszi ő a chippet, így az ő zsebét tömöd. A legtöbb amúgy nem is nézi, nemhogy jelentené, főleg meg, ha ismerős.
Amúgy szerintem Mo.-n még nincs ilyen kultúrája a kutyatartásnak, hogy kötelező legyen a chipp(bár az biztos, hogy hasznos lenne), nagyon sokan még csak be sem oltatják a kicsiket. És azóta, hogy életbe lépet a tv rengeteg ember engedi utcára a kutyáját, mert nem meri meghírdetni, mert megbüntetik, nem egy ilyen esettel találkoztunk már sajnos.
Ezzel a chippes rendszerrel a gazdikat is jobban megtudják büntetni a közterületesek, ha nincs pórázon a kutya.
Sokban nagyon jó, de van amikor meg nem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!