Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért olvadok el ennyire...

Miért olvadok el ennyire ezektől a kis szőrgombócoktól?

Figyelt kérdés

Hogyan készűljek fel első kutyás gazdiként, hogy tudjak a kölyökkutyusomnak nemet mondani, és ne kenjen majd kenyérre?:D

[link]

Elég egy ilyen videót megnéznem és végem.. Mi lesz mikor itt lesz a pici előttem??:D Hogyan legyek szigorú gazdi, mikor rosszalkodik? Menni fog?

2011. márc. 5. 14:43
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Basszus, most komolyan....bármilyen cuki és aranyos egy kutya, ugyanúgy kihasználja a gyengeségedet, a következetlen nevelésedet mint bármelyik kevésbé cuki. És nem értem, h miért olyan nehéz szigorúnak, következetesnek lenni, ha tisztában vagy vele h az ellenkezőjével csak rosszat teszel, elkanászodik, neveletlen lesz és azon kívül h "cukin néz ki" semmi örömöd nem lesz benne, mert csak a bosszúságot fogja okozni. Lebegjen ez a szemed előtt és akkor talán könnyebb tudatosan, következetesen, határozottan nevelni.
2011. márc. 5. 15:00
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Az én 6 hónapos havanese-m tekintetétől is beájul mindenki, csak ha mindent megengednék neki, lehet hogy nem maradhatna a háznál. Én ezt nem akarom megkockáztatni.
2011. márc. 5. 15:08
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

Ha a kutyád a gyengeséged miatt átveszi a falkavezér szerepet otthon, és lehetetlenné teszi a békés egymás mellett élést, akkor majd eszedbe fog jutni, hogy nem kellett volna olyan engedékenynek lenni, csak azért, mert aranyos gombszeme volt kölyökkorában.

Pont ezek miatt lesz egy kutya kiegyensúlyozatlan. Én is neveltem már fel néhány kutyát, és bizony olykor határozottan, és keményen kell fellépni, ha nem akarod, hogy éveken keresztül boldogtalan kutyád legyen.

2011. márc. 5. 15:18
 4/5 xnorkax ***** válasza:
100%
Tapasztalatból mondom, hogy következetesen kell nevelni, különben bármilyen aranyos is a fejedre nő! És hidd el, 6-8 hónaposan már nem lesz annyira cuki, mikor húz a sétánál, rád morog, engedetlenkedik stb. :) Szóval a KÖVETKEZETESSÉG a legfontossab!
2011. márc. 5. 17:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Hidd el, az első szétcincált papucs, lepisilt kanapé, szétrámolt szemetes kihozza belőled a következetes gazdit. 60 dekás kiskutyámat azt hittem megzabálom, mikor hazahoztuk, mégis 2 nap alatt szobatiszta lett és folyamatosan magára szedte a parancsokat, mert hamar rájöttem, hogy nem hagyhatom elolvadni a szívem, mert leépíti a lakást teljesen.
2011. márc. 5. 20:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!