Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Finomkodva hogy lehet kutyát...

Finomkodva hogy lehet kutyát nevelni?

Figyelt kérdés

Leszögezném:nem vagyok híve a verésnek!

Egy staffordom van, mivel terrier elég önfejű, határozott falkavezér való neki.

Imádjuk és a család része, de kiskorától azt tanulja, hogy a helye a rangsorban legalul van utánunk és a gyerekeink után.

Nem szoktam megverni, de ha szükséges, erőteljes hangnemmel fegyelmezem és volt már példa, mikor még próbálgatta a határait, hogy a torkánál a földre nyomtam míg megadja magát.

A séta még most sem tökéletes, néha rájön pl. ha kutyát lát és akkor húz.

Egyik ilyen alkalommal fogtam és erőteljesen visszarántottam, ez mindig beválik a "lábhoz" kísérőszó mellett, ilyenkor észbe kap.

Ezt látván egy kicicomázott úri dáma mellettem elhaladva felháborodva megszólalt:

"Mi lenne, ha magát rángatnám meg így?"

Nos, én nem érzem, hogy rosszul nevelném a kutyám, hisz mindenki dicséri milyen engedelmes és kedves.

Szerintem egy ilyen erőteljes és irányításra hajlamos kutyával másképp, határozottabban kell bánni, mint mondjuk egy bolognesevel, vagy berni pásztorral stb., mert különben azt vesszük észre egy idő után, hogy ő uralja a családot.

Mit gondoltok?

2011. márc. 3. 19:54
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Ezt a lenyomást pont Cesar Millantól tanultam és nagyon bevált!

2011. márc. 4. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!