Mit érdemes tudni a berni pásztorkutyusról?
Igazi csodakutya!
Nekem van. Szinte tanítani sem kell,mégis mindent tud. CSak 1 példa. Előző kutyámnak a sétálás láb mellett hónapos gyakorlásokkal jött össze. Ő egyből megértette. Bármikor,bárhonnan visszahívható. Imád az ágyam mellett heverészni. Szerintem első kutyának remek.
A séta nagyon fontos,mert a berni hajlamos félőssé válni nem megfelelő szocializáció elején,de igazából nem az a hatalas mozgásigényű kutya. Legalábbis az enyém nem.
Egyetlen negatívuma a sok fésülés,amit ő persze ki nem állhat,de ez eltörpül a sok jó mellett!
Nekem egy berni keverék kutyám volt, de nagy részben bernisre sikeredett. :)
Szerintem ajánlott első kutyának, én 10 lehetettem, mikor elhoztuk. A mozgásigénye igen nagy, bár melegben elheverészett az árnyékban. A természete nagyon nyugodt és kedves, rám kifejezetten mindig vigyázott. A miénk az idegeneket annyira nem kedvelte (de ez a németjuhász apára vezethető vissza) ettől függetlenül, ha megismert valakit, azt halálra nyalogatta. :)
Első kutyának kifejezetten ajánlott! Viszont van egy pár dolog, amit figyelembe kell venni nála:
-Melegben nagyon keveset mozgatni, nyáron este vagy hajnalban sétáltatni, amikor nincs meleg. Télen lehet bőven futtatni.
-Olyan helyről vedd, ahol a szülők szűrtek, kevés kutyával tenyésztenek, de azokat maximálisan ellátják, nem a pénzre hajtanak.
-Csak jól szocializált kiskutyát vegyél, amit utána hordasz kutyasuliba, hogy nyugodt kiegyensúlyozott legyen.
Ha kölyökkorban odafigyelsz ezekre, később tényleg szuper kutya lesz, okos tanulékony és bárhová magaddal viheted, mert nem fog rosszat csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!