Törzskönyv nélkül te vennél kutyát?
Ezt csak azért írtam, mert sokan azt hiszik, hogy egy tk-s kutya csak fajtatiszta lehet. Hát nem minden esetben.
De amelyik nem rendelkezik tk- val az még lehet fajtatiszta.
Régen mikor még volt a "B" törzskönyvezés és az ilyen kutyát rárakták egy "A" tk-s kutyára, ugyanúgy szerepelt a törzskönyvön és a már sokadszor i utódok után kiestt a törzskönyvből.
Először lett : apa
nagyapa
dédapa
az ükapák akkor még nem szerepeltek a tk-n.
Ha most abból indulunk ki akkor mostanság is van azoknak a régi kutyáknak a véréből.
Köszönöm a válaszokat. Akkor jöjjön az én kis sztorim :)
Angol cocker spánielemet törzskönyv nélkül vettem 20 E Ft-ért egy nem vadidegen embertől. Anyukája hordozta a fajtajellegeke( leírnám, hogy fajtatiszta volt, de ugye nem volt törzskönyves,ezért így nem érvényes rá a jelző).
a kutyámra eddig mindenki azt mondta, hogy fajtatiszta, de amikor közöltem, hogy nincs törzskönyve, nagy csodálkozás volt.
Felhívtam a tenyésztőjét(nem szaporító)aki azt mondta nekem, hogy azért nem törzskönyveztette se az anyukát és persze, így a kicsiket sem, mert nem akart a kutyájával versenyeken részt venni.
Hát, nekem ez a dolog kicsit gyanús...Ti mit szóltok ehhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!