Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Törzskönyv nélkül te vennél...

Törzskönyv nélkül te vennél kutyát?

Figyelt kérdés
Csupán kíváncsiságból kérdem. Köszönöm előre is a válaszokat :)
2011. márc. 1. 13:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%
Egyszer megszívtam a szaporítós kutyával,többet nem fogok venni.
2011. márc. 1. 13:40
 12/25 anonim ***** válasza:
76%

Vannak itt páran, akik nem értik a kérdést, úgy tűnik maga a kérdező sem.

A kérdésre a válaszom egyértelmű NEM. Nem adnék pénzt semmiféle kétes eredetű, ki tudja milyen felmenőkkel rendelkező kutyáért, támogatva ezzel a felszámolhatatlannak tűnő "kutyagyárakat" és erkölcstelen szaporítókat. Aki fajtatiszta kutyát akar, az igen is fizesse meg egy ilyen kutya árát, ha nem tudja megfizetni, akkor ne akarjon fajtatisztát.

A menhelyi állatok befogadása teljesen más téma, de nem is ez volt a kérdés.

2011. márc. 1. 13:57
 13/25 anonim ***** válasza:
55%
Ikan! Honnan tudod, hogy milyen vérvonalú a szuka, ha nincs törzskönyve?
2011. márc. 1. 14:01
 14/25 anonim ***** válasza:
17%
Pontosan nem tudom kik a szülei (mivel nincs tk-ja) de a gazdájától meg tudom kérdezni.(és az ismerősömtől is aki ajánlotta ezt az almot).Megbízom mindkettőjükben(láttam is hogy hogyan dolgozik a kutya) ezért döntöttem úgy hogy kell onnan egy kiskutya.Persze lehet vitatkozni meg kérdezősködni hogy miért hozok el ilyen alomból kutyát , de a lényegen nem fog változtatni én úgy döntöttem hogy nekem megfelel és ennyi.
2011. márc. 1. 14:23
 15/25 anonim ***** válasza:
86%

Én anno vettem egy yorkit az expresszről, 35 ezer Ft-ért. Két hétig élt.

Ismerősömék vettek egy bolognese-t, 1 éves kora előtt meghalt.

Soha többet.És nem az ablakon kidobott pénzért, hanem azért, amikor látod a kutyádat remegni a földön, azért.

2011. márc. 1. 14:37
 16/25 anonim ***** válasza:
75%
Nem, mert aminek nincsen törzskönyve, arról nem lehet 100%-osan bebizonyítani hogy fajtatiszta, mert ha a kedves leendő kutyatulajdonos pl.: fox terriert akar, akkor Ő azért fizet ki érte X összeget, mert olyan lelkivilágú kutyát szeretne nem pedig valami összemixelt korcsot.
2011. márc. 1. 15:04
 17/25 anonim ***** válasza:
67%

14.23-asnak:meg tudod kérdezni,az rendben is van,de honnan tudod,hogy igaz is,amit mond?

Ha nincs papír,nincs bizonyíték,és nem kell elhinni mindent,amit mondanak.

2011. márc. 1. 15:25
 18/25 anonim ***** válasza:
32%
Írtam hogy megbízom az illetőben mert ismerem , nem egy vadidegentől veszem.
2011. márc. 1. 15:56
 19/25 anonim ***** válasza:
68%

Semmilyen körülmények között sem adnék pénzt egy bizonytalan származású, keverék(hiába mondják, hogy fajtatiszta, ha nem tudják bizonyítani) kutyáért, miközben a menhelyen több százezer kutya szenved. Én nem fogom támogatni a szaporítókat. Menhelyről viszont később, ha lesz erre lehetőségem biztosan lesz kutyám.

A tk nélküli kutyát vásárolni készülő válaszolónak:

Én nagyon erősen javasolnám, hogy ne vedd meg ezt a kutyát. Tapasztalatból és másoktól is azt hallom, hogy a munkakutyások rendesen kiközösítik a keverék vagy tk nélküli kutya gazdáit. Nem beszélve arról, hogy mi van, ha fél éves korára diszpláziás lesz a kutya? Akkor aztán az életben nem fogsz dolgozni vele. Ha céljaid vannak a kutyával, akkor ne akarj spórolni és ne vedd meg az első kutyát, amelyiket felajánlanak. Nézz utána rendesen és vegyél egy fajtatiszta, jó tenyésztőtől származó, nagyobb eséllyel egészséges kiskutyát.

2011. márc. 1. 16:00
 20/25 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Akkor vannak olyan dolgok amikről még ti sem tudtok mert a tenyésztők ( már pedig van ilyen) nem verik nagydobra.

Van egy haverom, Német tenyésztő és most akitákat is tenyészt.

Volt neki egy terrier keverék kutyája ezt a kant rátette egy Német j szukára. Ebből kölykök lettek. Ezeket már csak Németekkel fedeztette.

Mostanra tk-s Német juhászokat csinált belőle.

Erre varrjatok gombot.

És nem ő az egyetlen aki variál csak ti nem tudtok róla.

2011. márc. 1. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!