Mi a baja az embereknek a pitbullokkal? Nekem is az van és előítéletekben nincs hiány.
Nem olvastam el az összes hozzászólást, hisz mindig oda vissza megy a fenevadozás és a cukorborsó kicsi pitbullkázás.
Én is ismerek piteket, de közvetlen kapcsolatom nincsen velük. Úgy gondolom a legtöbb csak valami stafi keverék..., ha már nincs törzskönyve és keverék, akkor legyen pitbull.
Abban sem vagyok biztos, hogy neked pited van, persze, nem tudom, honnan szerezted a kutyát.
Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ezt a fajtát évszázadokon át verekedtették, és ahogy az agárból sem lehet eltüntetni a vadászösztönt, a labradorból sem a víz szeretetét, úgy a pitbull harci kedvével és alacsony ingerküszöbével is számolni kell.
Tényleg nem való mindenkinek!
Egy elgondolkodtató példa:
Találkoztam a kutyaiskolánkban anno egy pasival, aki német juhászokat tenyésztett.
Egyik gyereke hazavitt egy kis pitet.
A kan pit 3 éven keresztül, kölyök korától együtt élt egy pár évvel idősebb német juhász szukával, aki kölykeként nevelte fel őt.
Egyik nap vérbe fagyva találták meg a szukát, a pit pedig boldogan csóvált mellette.
Mi történhetett?
A 2 kutya sosem verekedett össze az évek alatt, együtt aludtak stb...
Azért ezen érdemes elgondolkodni!
én még mindig azt mondom, aki nem tartott ilyen kutyát, az ne szóljon egy negatív kritikát se, mert azzal a fajta hírét teszi még szarabbá...
amúgy a legagresszívabb kutyák, és egyben legtöbb kutyatámadásos sztori a spánieles egyedek...a fajta rossz híre azért van szintem, mert mindig eltúlozzák a történet rossz irányba, a kezdetekkor is meg most is...
ugyh inkább az embereknek kéne magukba nézni, és nem azt hogy "egyik ismerősömnek az ismerősének az ismerőse kutyája..."
pfff
hozzánk német j. után került egy pit meg kicsi voltam vele nőttem fel anyámék jóformán azt se tudták, hogy kell kezelni. ők is ezt a baromságokat hallották,aztán szeretetben felnevelték, jól bántak vele...következménye, mint egy kis cica... idegennel is!!! viszont a házat őrizte rendesen...most staffi van...ő ugyanez .... kenyérre lehetne kenni!
A fajta rossz híre mind a tudatlan, pletykákra alapozó, nem gondolkodó emberek miatt van!!!
Nekem staffordshire-em lesz nyartol.Regi almom a fajta,6-7 eve tervezem,hogy egyszer ilyen kutyat fogok tartani.Mar elore varom a beszolasokat:)
Valahogy nekem tetszik az a kihivas,hogy egy ilyen sok sztereotipiatol ovezett fajtat tartsak,es annal inkabb jol neveltte tegyem.Hatha sikerul egy par embert meggyozni arrol,hogy nem is "gyilkos kutyak" ezek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!