Mi a baja az embereknek a pitbullokkal? Nekem is az van és előítéletekben nincs hiány.
A staffi keverékes vagyok.
Múltkor én is séta közben láttam, hogy a szokásos mezőnkön labdázik pár gyerek és egy yorkie.
Direkt másik irányba indultunk el, nem akartam riadalmat kelteni, erre a gyerekek jöttek oda a kutyával együtt, aztán a vége az lett, hogy a pórázról elengedtem a kutyám, és úgy kergetőzött, játszott a gyerekekkel, a kis yorkit csak megszagolta, aztán ment tovább játszani.
Úgy látszik, ezekbe a gyerekekbe még nem nevelték bele a félelmet.
Csodálkoztam és örültem is egyben a dolognak.
Kicsit OFF: Kissé szánakozva néztem szegény yorkit, ott állt a ruhácskájában reszketve, nagyon aranyos volt, de én azért örülök neki, hogy "rendes" méretű kutyám van, szegényt tényleg csak simogatni lehetett, fel is vette a lány a végén, mert a 25 kilós kutyám néha közel járt ahhoz, hogy a játék hevében elsodorja a pár kilóját.
Amit tudnak az emberek:
- A pit. harap
- A border collie mindent tud
- A golden retriever barátságos
- A beagle hülye
- A dobermann megöl
- A dalmata szökős
És még sorolhatnám.. Szóval ilyen előítéletes világban élünk
Na most azt képzeljétek el, hogy ezeket én is megkapom, hogy miért nincs szájkosár a pitbullomon, meg azonnal vigyem onnan a harcikutyámat, pedig az enyém eny angol bulldog :)
Az előző jól összefoglalta amúgy, minden fajtára van tévhit.
Akárhogy is dicsérgetitek, a bitbull az emberek többségében félelemérzetet kelt. Ha felelősségteljes gazdi lennél, akkor igenis feltennéd a szájkosarat a kutyádra még akkor is, ha "csak" 5 hónapos. Egy ilyen korú kutya azért már jó nagyot bele tudna harapni az ember lábába.
Nem is értem, miért kell itt gerjeszteni a feszültséget. Tegyél rá egy szájkosarat, és senki nem fog szólni egy rossz szót sem a kutyádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!