Mi a baja az embereknek a pitbullokkal? Nekem is az van és előítéletekben nincs hiány.
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:27
javaslom, ismerkedj meg a fajtával
Addig, míg az újságokban több ilyen jellegű hír lesz ( [link] )*, mint olyan, hogy a pitbull milyen ügyes, okos, érzékeny, lojális, stb. fajta, addig ne is nagyon számíts másra.
Az emberek általánosítanak és nemigen fogják nézni azt, hogy te milyen jól neveled a kutyádat.
* - bár a fent linkelt hír nem túl szerencsés mert szó nincs a támadó kutya v. kutyák fajtájáról, de épp elég ilyen jelent meg a fajtával kapcsolatban itthon is, hogy kialakuljon egy negatív vélemény a fajtáról.
Amit te tehetsz, hogy bizonyítasz nap, mint nap (ha másért nem a fajta jóhírét keltendő), hogy nem eszik olyan forrón azért azt a levest.
Nekem mielőtt kutyám lett volna, semmit nem tudtam a témáról.
Régen volt valami nagy cirkusz a tévében, hogy egyedül hagytak egy csecsemőt otthon és széttépte a pitbull. Nekem úgy rémlik itt kezdődött a lejáratás.
De a mai napig folyik a retek a tévéből, múltkor is arról volt szó, hogy egy pitbull széttépett egy bichont, mert az ott ugrált előtte, az meg ideges lett és nem élte túl a bichon.
szerintem csak az tudja, hogy milyen egy pit, aki került már közel hozzá, aki egy legalább valamennyire belefolyt a kutyavilágba.
Itt a cikkből egy részlet,ha valaki nem hiszi,akár be is linkelhetem.És mint mondta,nekem is rossz tapasztalatom van a spánielekkel.
A kutatók összesen 1040 kutyatámadási esetet elemeztek. Ezek nagy részében a támadásokat cocker spánieleknek, rottweilereknek, boxereknek, yorkshire terriereknek és német juhászoknak tulajdonították. Még mélyebbre ásva az adatokban felfedezték, hogy az angol cocker spánielek nem csak az idegenekkel, de saját gazdáikkal szemben is hajlamosabbak az agresszív fellépésre, mint más kutyák.
Igen, vegyünk egy nagy levegőt, igyunk egy pohár vizet, vagy nyugodtan nevessünk egy jóízűt: a derék spanyol kutatók úgy vélik, az eredmények szerint a cocker spániel a legveszélyesebb kutyafajtánk.
Most akkor a pitbulltól kell félni?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!