Naagyon Húúz! Mittegyek?
Amstaffom rettenetesen rángat! Napi kétszer mozog, lakásban van.:. én 7.-es vagyok, nem mindig van idő a kutyusrA!
dE HA elviszem sétálni, valami borzalom ! Húz összevissza, megáll, elindul, rohangál... Nembírom. Hogx tanitsam meg sétálni?
te viszont őt ne rángasd mert az nem jó semmire. kevés az a napi 2 :S
panelban laksz?
A barátom egyik haverjának az amstaffja most 1 hétig a nyakamba van zúdítva.. mert a kedves gazdái elmentek nyaralni egy wellness hotelbe, és rám hagyták a kutyájukat, aki meglehetősen egy problémás kutya. Kb ugyanaz a jelenség, mint ami a te kutyusod. Húz, rángat, megáll, elindul, szalad, rángatna.. a kutyám már nem bírja lassan, hogy séták közben mindig miatta kell megállnunk, megfordulnunk, szóval van vele baj rendesen. Péntek óta van itt nálam, és már ma minden sétán rendesen közlekedett. Én a póráz-szabályos módszer alapján tanítottam, aminek alkalmazása nagyon egyszerű. Tegnap még a kutyám nélkül vittem el sétálni, hogy könnyebb legyen tanítani, de már jelentős fejlődésnek indult a kutya.
A módszer a következő: ha a kutya előre húz, te szépen veszel egy 180°-os fordulatot, és elindulsz a másik irányba. Mész pár lépést, utána megint megfordulsz, és ameddig a kutya nem lép az első két lábával a lábaid elé, addig szépen mentek. A cél az, hogy a kutya melletted jöjjön, lehetőleg úgy, hogy a póráza U alakban lóg. Ha jobbra húz, balra fordulsz. Ha hátra, előre mész. Ha előre húz, hátra fordulsz. Remélem érted a lényeget. Itt a legfontosabb az, hogy sohasem hagyod, hogy arra menjetek, amerre a kutya. Szépen mész határozottan, és legyen a sétának CÉLJA. Ne csak céltalanul forogjatok, hanem legyen egy célod, hogy elmész a szomszéd utca sarkáig, és a kutya érezze, hogy oda mentek, amerre te akarod. Pár napi ilyen gyakorlás, és sokkal jobb lesz.
Én most az amstaffnál ezt már pénteken elkezdtem beállítani, tegnap viszont vele már külön voltam sétálni, és úgy gyakoroltuk. Ma már teljesen jól jött mellettem, ha elengedtem, első szóra visszajött, leült, lefeküdt. A gazdái is tanítgatták őt ezekre, de sohasem voltak elég következetesek, és határozottak. Én sem vagyok Isten, nem beszélem a kutyák nyelvét, mégis nálam működik minden a kutyával, pedig nem vagyok a gazdája. Én azt mondom, a napi kétszeri séta iszonyatosan kevés. Napi 4szer kéne levinni sétálni, minimum napi 2-3 óra intenzív mozgásra, gyakorlásra, futásra.
Vidd kutyaiskolába. Vagy keress neki másik gazdit, ha nincs mindig rá időd, az amstaff nem plüsskutya...
Azért rángat, mert
a) nem mozog eleget
b) nem tudja, hogy te irányítasz
Ezeket mind megoldja egy jó kutyasuli, nem kell egyedül szenvedned vele. A szüleidet meg csókoltatom, ha rád hagynak egy ilyen kutyát segítség nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!