Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért utálnak a férjem kutyái?

Miért utálnak a férjem kutyái?

Figyelt kérdés
4 éve ismerem a férjem, és tavaly szeptember óta össze is költöztünk ( esküvő után ) . A kutyák nem szoktak meg és néha úgy érzem soha nem is fognak. Egy német juhász és egy jugoszláv farkasölőről van szó. Nagyon szépek, aranyosak, de ha engem meglátnak, majd megbolondulnak. Iszonyatosan utálnak. Nem is merek közel menni, mert nem tudom mi történne, ha véletlenül elérnének. Egyébként imádom az állatokat, a szüleimnél van egy cica és egy kutya, akik imádnak és én is imádom őket. Soha nem volt a kutyákkal problémám, de ezekkel nem tudok mit kezdeni.
2009. febr. 16. 09:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Előttem szóló;szerintem ez így nem egészen igaz.Tatimnak mindig is kemény munkakutyái voltak:kuvasz, komondor és csak a Tatát tartották főnöknek,senki más nem volt emberszámba véve rajta kívűl.De viszont már elég korán hozzá lettek szoktatva a családhoz,hozzánk kb. úgy álltak, mint a jószághoz: közömbösek voltak, de megvédtek, ha kellett.Mi is megtanultuk, hogy akkor simogatjuk őket, ha ők is akarják.Ellenben az idegenekkel szemben olyanok voltak akár az ördögök:) Minden csak a nevelésen,szocializáción múlik.
2009. febr. 16. 13:20
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

"Minden csak a nevelésen,szocializáción múlik."

Ez így van! Akkor biztos nem olyankor lehetne csak őket simogatni, amikor ők akarják. Ha mégis ők döntenek, akkor nevelési, szocializációs probléma van! Persze meg kell jegyezni, hogy csaldon belül, egy fedél alatt élők esetében, akik a falkához tartoznak. Aki csak hétvégi látogató, azt a kutya kívülállóként kezeli. Ebben az esetben viszont nem beszélhetünk problémáról igazából, mert nem lehet elvárni egy idegen kutyától, hogy lepacsizzon az ismerőseinkkel. Viszont, ha pl nekem problémám van a férjem kutyáival (vagy fordítva), ráadául velünk laknak a kutyák, akkor nagyon is baj van!

És az is probléma, ha én valakit beviszek az udvarba, a kutyáim pedig dühöngenek, támadnak. Ne ők döntsék el, hogy a falkavezér kit vihet a területre. Ebben az esetben a falkavezérség kérdéses.

2009. febr. 16. 13:40
 23/28 anonim válasza:
100%
Egyetlen állat sem szereti, ha "szemeznek vele". Idegesek lesznek tőle. Lásd: Kipling: A dzsungel könyve. Ha jó emlékszem, Bagira vagy Balu tanítja erre Mauglit.
2009. febr. 16. 14:12
 24/28 anonim ***** válasza:
88%
sok okosságot írtak előttem. én csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem semmiképp ne menj a közelükbe, ha nincs szájkosár. veszélyes helyzet alakulhatna ki, ne kockáztass. talán egy kutyakiképző lenne a legjobb. azonban mivel nem veled nőtt fel a kutyák, csak később találkoztatok, a jövőben is legfejjebb elviselni fognak, eltűrni.
2009. febr. 16. 14:28
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

"a farkasölő mellett van egy méterfákból álló farakás"

Ebből arra következtetek, bocs, ha tévedek, hogy a kutyák láncon vannak vagy kennelben. Az ilyesmi pedig agresszivitást szül. Első lenne, hogy a férjed a 2 kutyával felkeres egy kiképzőt, aki tényleg ért hozzá és elengedi őket a láncról. Te csak ezek után közeledj feléjük, a kiképző utasításait betartva.

2009. febr. 16. 14:41
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg jó kérdés, hogy hogyan vannak tartva a kutyák! Ha láncon vannak, akkor mennyit van velük foglalkozva?

Egy kiképző is akkor tud csak segíteni, érdemben eredményt elérni, ha foglalkozás után rendszeresen alkalmazva vannak a módszerek.

2009. febr. 16. 14:52
 27/28 anonim ***** válasza:
80%

jesszus!

életveszélyes tippek vannak itt...ez féltékenység, és az nem éppen veszélytelen. Arról nem is beszélve hogy ezek a kutyák, (ha így viselkednek) jó adag viselkedési problémával is küzdenek, szóval ha nem nagyon fontos hanyagold ezt a barátkozósdit.

Ha nagyon akarod akkor viszont nagyon lassan:

hagyd hogy először megszokják a látványodat..

ha már nem morognak akkor menj közelebb és beszélj hozzájuk, dobj jutalmat, tölts ott annyi időt amennyit csak tudsz, hogy valóban megszokjanak.

és jó lenne talán egy szakember segítségét kérni aki személyesen is ott tud lenni, mert így - online - aztán bárki lehet okos

2009. febr. 16. 16:13
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
13.40-es! mi meg tudtuk simogatni a kutyákat anélkül,hgy megettek volna minket!:)Csak nem lelkesedtek nagyon, inkább elvonultak.Ha rosszul lettek volna szocializálva már nem lenne kezem-lábam:( De ha valaha komondorod lesz, azért tudd; nagyon önálló kutyák és egyáltalán nem "ölbepincsik",igenis csak akkor haverkodnak ha ők látják azt jónak.Ez a munka módszerükből is adódó, hogy egyedül kell dönteniük az ember utasítása nélkül.Hajrá,most le lehet pontozni azokat akik a komondort ilyenné tenyésztették:))))
2009. febr. 16. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!