Milyen betegségre utalnak az alábbi tünetek és hogyan kezelhető?
Lehet tényleg valamilyen pollenre allergiás a kutyád, csak van egy normális orvos aki ki tudja vizsgálni! :S
Egyértelmű allergia, és 99,9%-ra mondom, hogy parlagfű.
4 kutyát is ismerek, akik allergiásak a parlagfűre, és ők is az elmúlt egy-másfél hónapot szenvedték meg nagyon.
Az egyik egy gyönyörű szakálas collie, és a hasán szinte teljesen kopaszra vakarta magát egy hét alatt:(
Ha egy kutya allergiás, akkor a csirkét mindenképp hagyjátok el nála, mindenféle formában, mert erősen allergizál az is. (se főtt hús, se olyan táp, ami csirkéből van)
Szerintem etessétek Acana Lamb and Apple táppal, ez egy nagyon jó hipoallergén termék.
(Tudtommal) a dokik csak szteroiddal tudják kezelni az allergiát, de én azt mindenképpen elkerülném.
A hányás, hasmenés nem tudom mi miatt lehet, de szerintem az nem függ ezzel össze.
keress egy másik állatorvost lehetőleg olyat aki nem sztereoidokkal kezdi a kezelést mert ez is tönkrevághatja a kutya egészségét
valószínűleg többféle betegségről van szó és a nevelés a tartási körülmények is befolyásolják nagymértékben az egészségügyi állapotát...például mikor sétáltatok együtt egy jót?
jó volna másik állatorvost keresnetek mert írtózat hogy 4 év alatt ennyire jutott csak. Ha voltak allergiavizsgálatok stb hogyhogy nem jött rá a dologra. Az én kutyám is rengeteg pollenre allergiás, augusztus közepétól októberig vakarózás van rágással egybe kötve, sokszor úgy néz ki mint akit elhanyagolnak és vernek. Mi az 5. próbálkozásra találtunk olyan állatorvost aki megfelelően tudja kezelni, bár ő annyira összetett eset hogy hűha(16 féle pollen, fehérje allergia). Váltsatok komolyabb állatorvosra, akin látszik hogy érti mit csinál, mert az hoyg egyszerre kezeli táplálék és pollenallergiára az kicsit gáz, mert akkor honnan tudja melyik volt a fő ok? Ja és emberi allergia gyógyszert ne adjatok neki, azt nem lehet! Be lehet venni a kezelésébe a fürdetést is hisz nekik is ki kell mosni a pollent a bundiból, ezzel kicsit jobb lehet a kutyának. Jó volna valamilyen sensitive, v hipoallergen tápot etetni vele.
Szóval simán lehet parlagfűre allergiás, vagy a fekete ürömre, lándzsás utifűre(ezek egy időben vannak, enyém mind3ra allergizál :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!