Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cavalier king charles spánielr...

Cavalier king charles spánielről tudtok-e infót?

Figyelt kérdés
Van-e valakinek az Opu-Matame kennelből cavaliere?Vagy a tk-ves kutyátok tk-vén van-e a felmenők között tőlük való kutya?Esetleg vélemény a tenyésztőről?
2011. febr. 22. 16:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Cavalier king charles spániel. A cavalier king charles spánielt egyszerűbben angol törpe spánielnek nevezik. Törpe, mert a 14 különböző spánielfajta közül ő a legkisebbek egyike. Előkelő származású. Nevét I. Károly (1600-1649) és II. Károly királyokról (1630-1685) kapta. Mindkét uralkodó annyira szerette, hogy a kutyák még a parlamentbe is beléphettek, sőt állami ünnepségeken díszvendégnek számítottak.

Cavalier king charles spániel: mindig jó kedvű, kis bohóc

Cavalier king charles spániel: elegáns, dekoratív kutya

A fajta súlya 6-8 kg körül mozog. Elegáns, dekoratív kutya, rendkívül aktív ha mozgásról van szó. Remekül kiképezhető agility sportra. Ha már kiugrálta magát, nem is lehet elképzelni tőle ideálisabb szobakutyát. Csendes, nyugodt, kis lakásban is remek társ. Mindig jó kedvű, kis bohóc. Nagy szeretetet, gondoskodást igényel. Szőre ugyan hosszú, de elég heti 1 fésülés, nyírni nem kell, sőt, ha kiállításra kerül, tilos, ott eredeti formájában kell felvezetni. 4 színváltozatban tenyésztik:

2011. febr. 24. 19:58
 2/15 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom ők már nem tenyésztenek.
2011. febr. 26. 07:26
 3/15 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom.Láttam tőlük való cavaliert,és csak kíváncsi vagyok véleményekre,olyanoktól akinek esetleg van tőlük kutyája.
2011. febr. 26. 11:53
 4/15 anonim ***** válasza:
Nekem nincs, és nem is láttam élőben kutyákat tőlük. Szerintem ők már nagyon régen abba hagyták a tenyésztést.
2011. febr. 26. 20:41
 5/15 A kérdező kommentje:
2004-es volt az is amit én láttam.
2011. febr. 26. 21:44
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

__Lolly__ válasza:

Amugy én gyűlölöm a Cavalier King Spánielt. Nagyon csúnyák

2011. febr. 27. 14:44
 7/15 A kérdező kommentje:
Ideje valami szemüveg után nézned.Amúgy, ha valaki ilyet tud mondani egy fajtára,az valószínű az összes kutyát gyűlöli.
2011. febr. 27. 18:08
 8/15 anonim ***** válasza:
Hát igen... De láthatjátok még a fajta nevét sem tudja leírni a kedves válaszoló, szerintem nem érdemes vele foglalkozni. Ez aztán nagyon értékes válasz volt :D
2011. febr. 28. 06:33
 9/15 anonim ***** válasza:

__LeilaAnevem__ válasza:

Szerintem sem szép ez a fajta. És akinek írtad hogy az összes kutyát hogy az összes kutyát gyűlöli akkor sztem nem. Nem muszáj minden kutyát szeretni. Nekem speciel a havanese a kedvencem és ezeket a kutya fajtákat mint ez a spániel meg ki nem állhatom őket. Szerintem a havanese a leggyönyörűbb kutyafajta amit ismerek. Nekem is havanesem van és imádom őket. A spánielek meg fúj.

2011. márc. 1. 21:54
 10/15 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy a kérdező nem azt kérdezte, hogy ki szereti és ki nem, hanem, hogy ki ismer egy adott kennelt...

Ízlések és pofonok, hála a jó égnek nem tetszik mindenkinek ez a fajta, és ez így is van jól. Valakinek a yorkik, csivavák, és stb. kutyák tetszenek. Nincsen ezzel baj, csak szerintem nem kellene a másik fajtát szidni azért, mert valakinek nem tetszik. Elég kevés érzelmi intelligenciára vall az ilyen megnyilvánulás!!!

2011. márc. 2. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!