Mi a véleményetek a Cavalier King Charles spánielről?
Most olvastam a kutya újságban a fajtaismertetőt, és nagyon megtetszett a fajta. Eldöntöttem, ilyen kiskutyát szeretnék.
Aki olvasta a cikkeket, melyik tetszett a legjobban, és miért? Melyik tenyésztőt ajánljátok? Valakinek van esetleg személyes tapasztalata velük?
Én is így jártam kb. 1 héttel korábban, de tudtam mennyire terhelt a fajta néhány betegségre és ezt el akartam kerülni. Itt megkérdeztem hogy ki szűri a betegségeket és azt a választ kaptam hogy csak egy kennel. (keresd vissza a kérdésemet abban volt, már nem emlékszem). Megnéztem és ténleg szűr, de a 4 öröklődő betegségből mindegyik kutyának csak 2 eredménye van meg, max. 3. és a másik eredménye nincs beírva. Ebből arra következtettem hogy a másikat is megcsinálta lelkiismeretesen, de pozitív lett a teszt és nem írták be.
Persze nem biztos, de tapasztalataim szerint ez szokott lenni. Nekem ennyi után el is ment a cavaliertől a kedvem, nem akarok beteg kiskutyát.
Köszönöm a válaszokat!
Valakinek esetleg van személyes tapasztalata valamelyik kennellel kapcsolatban?
Az örökletes betegségektől én is nagyon félek, de ahogy olvastam a cikkekben, több kennel is szűreti a kutyáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!