Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az igaz hogy a Yorkshire...

Az igaz hogy a Yorkshire Terriereknek olyan a szőrük mint az emberi haj ezért annak is lehet aki alergiás a kutyaszőrre?

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 16:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Hipoallergén kutyus mindenhol ezt olvasni. Nekem van egy, de én nem vagyok kutya-macska allergiás. Selymes tapintású a felnőtt szőre, és egy rétegű, emiatt fázós, nincs meg az aljszőre, állítólag az vált ki allergiát.
2011. febr. 22. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Értsük már meg, hogy nem a kutyaszőrre allergiás valaki, hanem a kutya/macska által kiválasztott fehérjékre, ami a szőrre tapadva száll mindenfelé a lakásban. Ezért ha a kutya hipoallergén, akkor az nem a szőre miatt van, hanem azért, mert jóval kevesebb allergén fehérjét termel. Van olyan kopasz macska, amelyik allergizál, pedig szőre az nincs.
2011. febr. 22. 16:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Igaz hogy olyan!! És ezért nem vedlik .. De a többi neeem.Az előtem levő tökéletesen leírta!!
2011. febr. 22. 16:40
 4/7 A kérdező kommentje:
de ebbe most az a lényeg h olyane a szőre mint az emberi haj
2011. febr. 22. 17:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Az igaz nekem is Yorkim van. Sokan nem tudják de ezért kell öltöztetni mert nincs bundájuk... Csak sokancsicsás ruhát adnak rá ami nem ér semmit....
2011. febr. 22. 17:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen olyan a szőre, de még egy pár fajtának is megvan ez a tulajdonsága. Például a (bichon)frisé, havanese, bolognese
2011. febr. 22. 17:19
 7/7 Pipis ***** válasza:

Szia!

Az igaz, hogy olyan mint az emberi haj, tehát nincsaljzatszőr sem, és nem vedlik, ezért kell gyakrabban fürdetni. Ebből kifolyólag valóban nem vált ki olyan alergiás reakciót mint a többi kutya, de ettől még ha valakinek egy 3-4*-os allergáija van az megérezheti. Anyukámnak 3*-os kutyaszőrre a tesztje, de mondjuk a Yorkiemtól még sohasem tüsszögött vagy fújta az orrát, de ez az allergia mértékétől függ.

2011. febr. 23. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!