Szaporítótól mentett kutyámban tetoválási szám van. Nem olyan tiszta, de egy hozzáértő talán le tudja olvasni. Mi tudok tenni? Érdekelne ki a tenyésztője, és a törzskönyve.
Egyszer én is találtam egy fülszámos kutyát, amelyiknek kerestem a gazdáját, de nem találtam.
Felhívtam a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületét, és megkérdeztem, hogy most hogyan tovább?
Fajtától függően vannak egyesületek, (nekem a golden retrieveresek kellettek), én valami elnökkel beszéltem, meg kijöttek megnézni a fülszámot, de nem volt teljesen kivehető, de azért megpróbáltak rákeresni.
Megkaptam két tenyésztő telefonszámát, de sajnos azokkal nem egyezett a kutya. Vagy korban, vagy nemben nem passzolt.
Próbálkoztam még hirdetéssel is, végül egy ismerősömé lett a kutya, mert az övét ellopták.
Nincs esetleg a fülszám mellett chip is a kutyában?
Törzskönyv másolatot a MEOE nem fog kiadni. A MEOE az összes adatbázist nem fogja kiadni. Amit megmond a Tenyésztő neve és címe az állat kora és tk neve.
Ezek után a tenyésztőjével felveszed a kapcsolatot és ő majd megmondja, hogy kinek adta el a kutyát.
Főleg, ha idehaza törzskönyvezték.
Próbál meg kiírni a tetkó számot, és majd én megkérdem a MEOE-ben. Van ismerősöm, több adatot is meg tud mondani a kutyáról.
Látod, csak nem tudtam rosszul, mert valaki a válasz adók közül azt írta, hogy a másolatot is megkapja, de azt nem tette hozzá, hogy a tenyésztőn keresztül. Te hozzá tetted.Így is van. Én meg a válaszra reagáltam.
Sőt, ha a tenyésztőnél van a tk, akkor tőle is megkaphatja, nem kell akkor másolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!