Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Talált kutya? (Kérdésed túl...

Talált kutya? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Találtam egy kis keverék kutyát, tacskóféle. Kérdezősködtem, hogy kié lehet, azt mondta valaki látta, mikor este kirakták a focipályán, és otthagyták. Nekem már van 3 kutyám, így haza nem tudtam hozni, gondoltam nagyanyámnál hagyom. Még örült is neki. Fiatal kutya, arra gondoltam, megtartom, ha már tetszik neki, pár nap után kihívom az orvost, hogy vizsgálja meg, addigra megbarátkozik a hellyel. Igen ám, de a kutya egyfolytában szökik. Méghozzá a kerítés lécei közt is kifér, szóval nem olyan helyen, amit betudok csinálni, sőt, még a kapu alatt is. Kisebb, mint egy tacskó, nem esik nehezére. Elszökik, csatangol egy félórát, visszajön, nagyanyám nem győz utána szaladni, szegény, nemrég volt eltörve a lába. Hiába próbáltam akármit, pedig az én kutyáim jól neveltek, ő sem buta, sőt, csak ez a menője a baj. Attól tartok, ezért is rakták őt ki, elég soványka. Mit csináljak vele szerintetek? Ráadásul én dolgozok, nagyanyám már nem úgy foglalkozik vele, hogy tanítsa is. Más lenne, ha itt lenne nálam de így? Kitenni meg nem fogom. 2 napja van ott, de megszerettük. Hogy lehetne erről könnyen leszoktatni? Soha nem volt szökős kutyám, az enyémek, ha tudnának sem mennének el, hiába nyitva a kapu. Valaki, valami tanács?
2011. febr. 21. 16:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt egy szomszédunkkal is csak nekik a SPÁNIELJÜK tudott valahogy kimászni a kerítéslécek között(nem tudom hogyan), az lett a megoldás hogy felszereltek ilyen műanyag rácsot a kerítésre, végig. Így már nem tudott kiszökni.

[link]

<-----Ilyen rácsot szereltek fel.

2011. febr. 21. 16:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyenlőre csinálhatnátok neki valami lekerített részt, futtatót, onnan nem tudna szökni.

2 nap elég kevés ahhoz hogy megszokjon titeket, meg a helyet. Idővel talán ez magától elmúlik. Adjatok neki időt.

2011. febr. 21. 16:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Nekem spánieleim vannak. :D

Igen, ez lett egyenlőre a megoldás, elkerítettük, de így nem maradhat mindig. Időt kap persze, csak nagyanyám nem tud odafigyelni rá egyfolytában. Na, milyenek az öregek...

Ez a háló nem is rossz ötlet, nem kellene magasra, mert nagyon kicsi. Amint van időm, én is foglalkozok vele, és, ha az állatorvos is mindent rendben talál, akkor viszem az enyémekkel sétálni is.

Köszönöm.

2011. febr. 21. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!