Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Válthatok ki törzskönyvet?

Válthatok ki törzskönyvet?

Figyelt kérdés
Vettem egy kiskutyát,törzskönyves szülőktől,de ő nem tk-s. Válthatok ki neki utólag valahogyan tk-t?
2011. febr. 21. 15:34
 1/7 kisnita ***** válasza:
53%
Fél éves korig DNS vizsgálat nélkül ki lehet váltani akkor ha az anya és a apa bizonyítottan tkv-s. Te nem válthatod ki csak az akinél született a kutyád, vagyis a tenyésztője. Ha MEOE tag akkor viszonylag olcsón megúszod ha nem akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlni.
2011. febr. 21. 15:37
 2/7 anonim ***** válasza:
61%

igen,ha még nics 6hós (mert akkor is lehet,csak dns tesztel kell igazolni...)

megnézed neten hogy a meoe-nek melyik szervezete van legközelebb hozzád,és elvoszed oda a kutya egészségü. lapjait meg a szűlők tk-ét és megcsinálják,persze pénzért.

2011. febr. 21. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Az elsőhöz hozzátenném, hogy csak akkor, ha még nem adta be az illető az alombejelentőt. Ha már beadta, és a te kutyádat nem írta rá, akkor utólag már nem lehet. Egy almot csak egyben lehet törzskönyveztetni.
2011. febr. 21. 15:48
 4/7 anonim ***** válasza:
64%

Ne próbálkozz vele! Lehet,hogy nem véletlen nincsen a kutyusodnak törzskönyve. Te láttad a szülők TK-t?-vagy mondták? Az igaz, hogy hat hónapos korig lehet a tenyésztőnek beadni a TK igénylést, ha van neki kennelneve! Ha nincs akkor az nem tenyésztő volt,hanem szaporító!Lehet DNS vizsgálattal is TK váltani, de az ára miatt sok értelme nincs. Ezért kell komolyan átgondolni honnan veszel kutyát!

TK igényt nem bármelyik MEOE szervezetnél lehet igényelni, hanem a központnál!

2011. febr. 21. 16:03
 5/7 IGCM ***** válasza:
Már megszünt ez az utólag kiváltás kivéve ha bejelntette az almot a tenyésztő.
2011. febr. 21. 18:23
 6/7 IGCM ***** válasza:
Nekem legalábbis ezt mondta a MEOE mikor felhívtam őket,látom előttem szólok másképp tudják :O
2011. febr. 21. 18:24
 7/7 anonim ***** válasza:
2.vagyok még annyi hogy kell kennel. és alomnév is
2011. febr. 22. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!