Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Chihuahua vagy Yorkshire terrier?

Chihuahua vagy Yorkshire terrier?

Figyelt kérdés

Nem nagyon tudok dönteni közöttük. Ti melyiket ajánlanátok inkább?

Lenne pár kérdésem is, ha nem baj. Először is chihuahuánál a középméretű az kb. hány kilót jelent és nagyjából mekkorára nő meg? Meg van elvileg olyan, hogy félhosszú szőrű, az pontosan mit takar? Mert chihuahuából jobban tetszik a hosszú szőrű. Viszont nem tudom elképzelni, hogy a félhosszú az mégis mekkora lehet. :D

Leírnátok azt is, hogy melyiket miért ajánlanátok jobban? Köszi :)

2011. febr. 20. 21:54
1 2
 1/15 IGCM ***** válasza:
57%

Talán ne méret alapján hanem jellem,viselkedés alapján válassz x)

A flhosszú az a se nem rövid se nem hosszú.Én a Yorkit venném mert pörkősebb mint a csivi.Egyébként google a legjobb barátod...

2011. febr. 20. 22:00
 2/15 anonim ***** válasza:

mivel nekem yorkim van azt, iszonyat aranyos de bnőmnek csivije is van meg yorkija is és egyértelműena csivik pörgősebbek sőt egy igazi idóta....sokat lehet rajta röhögni...:DDDD

yorki az aranyosabb kicsit lustább meg kétszínű de azért ő is elég pörgős meg akaratos makacs is..csivi jobban kezelhető

2011. febr. 20. 22:04
 3/15 IGCM ***** válasza:
Ez furi mert a Yorki terrier és neki kéne pörgősebbnek lennie :D
2011. febr. 20. 22:06
 4/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is pörgősebbek a yorkiek. Persze kivétel mindig lehet.

Én a csivavát választanám. Könnyebben kezelhető kutyák, nem annyira makacsak és önfejűek mint a yorkie.

2011. febr. 20. 22:16
 5/15 Szandi11 válasza:
Én szerintem 100%-ban yorki, sokkal szebbek aranyosabbak (nekem)
2011. febr. 20. 22:33
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. :)
2011. febr. 20. 22:47
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk félhosszú szőrű, fekete fiú csivink van. A csivik súlya 1-3 kiló lehet, az a fölötti már nem sztenderd méret. Nincs közép méretű csivi. Extra mini van, de az már a túltenyésztés eredménye. A mi kis lükénk iszonyat pörgős, nagyon szófogadó, 2 nap alatt szobatiszta lett. Akaratos, öntörvényű, és totál egygazdás. Ha nem hagyod a fejedre nőni, akkor nagyon jól kezelhető. Utcán lábnál sétál, megtanulta, hogy a járdáról nem léphet le, csak, ha én engedem, és a kapun is csak akkor léphet ki-be, ha én azt mondom, hogy mehet. Barátnőm yorkija szintén pörgős, viszont a mi kutyinkhoz képest kezelhetetlenebb. Valószínű ez csak nevelés kérdése. Yorkiról nem mondok véleményt, mert nem ismerem különösebben azt a fajtát.

A csivi nagyon éber, jó jelző kutya. Sokan hiszik, hogy törékeny, de a látszat az ő esetében totál csal! Nagyon masszív, jó kiállású kis dög. :)

Sokan hiszik, hogy azért remeg, mert fél, meg fázik, meg ideges, meg ilyesmi. Na ez is hülyeség. Ha izgatott, akkor kezd el remegni. Nem öleb, csak a celebek szerint az. Imád sétálni, labdázni, szaladgálni.

Órákig tudnék még róla mesélni, de még a végén lepontoznak hogy el vagyok szállva a kutyámtól. :)

2011. febr. 20. 22:54
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi neked is. Én is egyre jobban hajlok a csivi felé. Főleg mivel találtam egy gyönyörű félhosszú szőrű fehér kis fickót. Lehet ő lesz a választottam. :)
2011. febr. 20. 23:02
 9/15 A kérdező kommentje:
Ja azt még megkérdezhetem, hogy a te csivi kutyusodnak kb. milyen hosszú a szőre?
2011. febr. 21. 01:05
 10/15 anonim ***** válasza:

A farkán kb 10 centi, a sörénye is kb olyan hosszú lehet. A testén 5 centi körül van, de testhez simuló. A lábain olyan 3 centis lehet. Még a talpa is szőrös. :) Kölyöknek annyira nem látszott, hogy mennyire lesz hosszú, kb 1 éves korára alakult ki nála teljesen.

Soha nem lehet tudni, hogy mennyire lesz "borzas", mert a hosszú szőrű változat akár két rövid szőrű szülőnek is lehet, vagy két hosszú szőrűnek rövid szőrűje. Ez a születés után derül ki, hogy milyen a szőr hossza.

A miénk kb. így néz ki, csak fekete.

[link]

Ezen a gépen nincs képem róla, nem tudok sajnos linkelni. :(

2011. febr. 21. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!