Lesz kutyám, valószínűleg fajtatiszta. Melyik legyen az alábbiak közül?
Border collie, labrador retriever, golden retriever, magyar vizsla, német juhász, akita, husky, dalmata.
Ezekre gondoltam. Tartási körülmények:
- sok időm van velük foglalkozni
- megvan a megfelelő anyagi háttér
- tanítanám
- egy gazdisnak szeretném (csak tőlem fogadja el az ételt, bizalmatlan idegenekkel szemben... hogy őrzőnek is jó legyen)
Melyik legyen?? Szeretném, ha ragaszkodna hozzám, megismerne, hallgatna rám és ne legyen túl "őrült" :D
Köszi a válaszokat előre is!!!
Szia!
Én is kutyatartásban gondolkodom. Labrador, golden retriever és akita közül szeretnék. Szerintem a leggyönyörűbb kutya az akita, kis maci:) a másik kettő viszont nagyon okosak, jól idomíthatók, család barátok. Az akitát sajnos nem ismerem, de imádni való.:)
Ezt neked kell eldöntened.
Én a border colliet ismerem. Ha van napi 3-5 órád vele foglalkozni, akkor a legkedvesebb létező kutyává válhat. Viszont ha nem foglalkozol vele kellőképpen mindent tönkretesz. És mivel nagyon okos kutyus a rosszat is ugyonolyan können eltanulja, mint a parancsszavakat, nevét...
hát az attól is függ hogy ez lesz e az első kutyád mert ha igen akkor a német juhászkutya és a border collie nem jó mert nem ajánlott kezdő kutyásoknak!!
A dalmata nagyon inteligens, gyors és eléggé makacs.:)
A husky mindenkinek ajánlott.:)
A magyar vizsla is ajánlott s neki szüksége van a napi mozgásra.:)
A labrador és a goldon retriever is ajánlott kezdőknek ezek a kutyák vízimádók(labrador) s nagy a mozgásigényük.:)
Há te nagyon hülye vagy!
Azt írod, hogy lesz egy fajtatiszta kutyád, erre veszek egy keveréket?
Akkor mi is az a fajtatiszta?
Kölyöknek minden kutya ééééédes...
golden retriever:) én úgy tudom nagyon könnyen tanítható bár tényleg túl barátságos:D
a magyar vizsl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!