Lesz kutyám, valószínűleg fajtatiszta. Melyik legyen az alábbiak közül?
Border collie, labrador retriever, golden retriever, magyar vizsla, német juhász, akita, husky, dalmata.
Ezekre gondoltam. Tartási körülmények:
- sok időm van velük foglalkozni
- megvan a megfelelő anyagi háttér
- tanítanám
- egy gazdisnak szeretném (csak tőlem fogadja el az ételt, bizalmatlan idegenekkel szemben... hogy őrzőnek is jó legyen)
Melyik legyen?? Szeretném, ha ragaszkodna hozzám, megismerne, hallgatna rám és ne legyen túl "őrült" :D
Köszi a válaszokat előre is!!!
Egy gazdásnak mindenképpen német juhász. Ő elég mozgékony is, alkalmas őrzőnek, rendkívül jól tanítható, alkalmas agilityre, és nem őrült, aktív, vidám, mosolygós, de fegyelmezett kutya.
A collie egy energiagóc, ha sok időd van foglalkozni vele, az jó, de nem házőrző típus, ahogy a labrador, a dalmata és husky sem. A husky keveset ugat és rengeteg mozgást igényel. A vizsla jó jelzőkutya, viszont más kutyákra megy inkább, mint emberekre. Az akitát viszont tapasztalt kutyásoknak ajánlják leginkább, mert harci kutya volt eredetileg, higgadt, de bizalmatlan kutyus.
Én német juhászra szavaznék, ő amolyan "mindenre jó" kutya.
Mível úgy tünik ez les zaz első kutyád,így a labrador vagy a golden retrivert ajánlom...
Az,hogy elfogad-e mástól ételt az nevelés kérdése.ÉS za hogy másokkal esetenként barátságos,nem azt jelenti hogy pl nem fog megvédeni ah szükséged van rá. A vad és szocializálatlan kutya nem egyenlő a jó őrző kutyával :D
Meg még esetleg a német juhászt ajánlanám,de csak kutyasulival!
A többi mind ˇproblémásˇ és nehezebben kezelhető fajta.Hozzáértést,tapasztalatot igényelnek.
Szerintem előbb járj utána, hogy egyáltalán az önkormányzat megengedi-e, hogy 4 kutyát tarthatsz. Ha jó őrző kutyát szeretnél nevelni belőle kölyök korától kezdve, az már önmagában elég nagy meló. Ezt a másik 3 kutyád rovására tudod csak megtenni. Egyébként én is az NJ-t javaslom.
Ha sok időd van velük foglalkozni, és annyira unatkozol 3 kutya és iskola/munka mellett, akkor miért nem űzöl egy nekik is megfelelő sportot? Választék van bőven, kutya meg hajaj.
németjuhász párti vagyok, hiszen nekem is az van.
ha egygazdás, ragaszkódó és érted rajongó, de ugyanakkor aktív, mozgékony, intelligens kutyát akarsz, akkor ez a te kutyád. mondjuk inkább az ordas németjuhászokat ajánlanám, őket munkakutyának tenyésztik és meg is van bennük a bizonyítási és teljesítési vágy. folyton a kedvedben akarnak járni! és tegyük hozzá, hogy egy németjuhászt nem simogathat meg akárki, a bizalmába kell fogadnia, ami nem két perc (pl amíg jön a betörő) :D szóval örzőkutyának sem utolsó :)
Nem úgy 4. hogy 4 kutyám van, hanem hogy egyedüliként ő a negyedik.Amúgy ha érdekel valakit , egy kutyuskámat elloptak ( fajtatiszta németjuhász, Sparky volt a neve :( )
Lisát, egy kis keverék kutyusomat lelőtte az erdész, amikor egyszer valaki kiengedte ( nem a mi családunkból ), Mázlit pedig, aki egy golden-rottweiler keverék volt, elpusztult öregségben (12 éves volt).
Amúgy megvan az új kutyuskám, német juhász lett, és Cola a neve :D
Köszi a válaszokat!!! :)
Szia!
A border collie hiperaktív, nagy teret igényel, napi 3-4 óra foglalkozást igényel, és nagyon ki kell fárasztani. Emellett minőségi tápot igényel, őrző-védőre nem igazán jó. Kölyökkorban sokkal több gondozást igényel, mint a többi kutya, mert nagyon nagy a mozgásigénye, és állandóan futna és játszana. Őt nem igazán ajánlanám.
Labrador kezdő kutyásoknak való, de Ő sem igazán őrző-védő típus, ragaszkodó kutyus , ám néha picit tud "őrült" lenni.
A golden retriever elbűvölő küllemű, éber, figyelmes, értelmes, okos, tanulékony és ragaszkodó. Őrző-védőre nem igazán alkalmas, de ha kell kötelességként őrzi a házat. Sokmindenre meg lehet tanítani, ám mindegyik kutya igényli a KUTYAISKOLÁT.
A magyar vizsla hűséges kutya, de akárcsak a többi vadászkutya ha szagot fog nem lehet visszafogni.De őrzésre is alkalmas lenne, és nagyon egygazdis.
Német juhászkutya őrző-védő, bátor, hűséges, okos, sokmindent el tud sajátítani. Ám néha kicsit agresszív tud lenni.
Az akita okos kutya, ám túlságosan makacs egy kezdő kutyásnak.
A husky kifejezetten nem őrző, és könnyedén elszökik.
A dalmata eredetileg harci kutya volt, hűséges, ám könnyedén megsértődik, ha nem következetesen neveled. A dalmata ha megsértődik könnyedén megharap, és falkavezérnek tekinti magát feletted.
Én legjobban a golden retrievert ajánlom :) Vagy maximum a német juhászkutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!