A falkavezér együtt alszik a falkatagokkal (egy ágyban)?
Ismerősöm a kutyával alszik egy ágyban a kutya az egyik oldalt, Ő a másikon. Kérdeztem, hogy biztos hogy így szokták-e a kutyák, farkasok a dolgot, mert Ő mindig mondja, hogy Úgy kell kutyát nevelni, mint a farkasoknál.
És Ő Mondta, hogy a vezér együtt alszik a tagokkal.
Másik ismerősömnek mondtam, aki ért nagyon a kutyákhoz, mert van neki, 3 meg olvasott sok könyvet....
És nagyot nevetett, hogy ilyen nincs! A falkavezér nem alszik ott, ahol a többi.
Most akkor nem tudom kinek higgyek, mert mind a kettő ért a kutyákhoz.
Mi a helyzet?
Szerintem az egész nem ezen múlik. Az a falkavezér, aki a döntéseit, az akaratát érvényre tudja juttatni a másikkal szemben.
Ahol dominancia gondok vannak, ott természetesen segít, ha külön alszik a gazdi meg a kutya.
De ha a kutya 100%-ban behívható, és bármiről letiltható, akkor a vezetőjének szíve joga meghívni őt a saját helyére.
Az mondjuk szerintem nem elfogadható, ha a kutyák hívás nélkül odamennek a gazdi területére, de hívásra természetesen odamehetnek.
A kutya oda és akkor jön, amikor én akarom, és akkor távozik, amikor én akarom. Pont.
Na az ilyen hozzállás miatt vagyok én a vezér, és nem azért, mert éppen kitiltottam az ágyból.
Szerintem sem ezen múlik a sorrend.
Bár szerintem egyértelműen erősíti a kutya-gazdi kapcsolatot, ha egymáshoz közel alszanak. Viszont ezt sokan túlzásnak tartják, hogy kutya az ágyban... az én kutyám a lábamnál alszik, de azt is abszolult megértem, aki nem engedi az ágyára.
Nálunk a privát terület szabálya van az ágynál is, amikor kedvem van ahhoz, hogy velem aludjon, akkor felhívom, és feljöhet, ha nincs kedvem, akkor alszik lent a kosarában. Nálunk szerencsére rendben van a rangsor, nincs gond ezzel, és a kutyám elfogadja a döntéseimet, mind a páromét is.
Szerintem sem függ ez a falkavezér kérdéstől. Ha a kutya a privát területet betartja, és hívásra/engedélyre megy csak fel a gazdi privát területeire, akkor rendben van a dolog, szíve joga mindenkinek, hogy beengedi-e a kutyát az ágyába vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!