Ivartalanítás vagy ne? Ha igen, változik majd a kutya?
Megfogalmazódot bennem a kérdés hogy a másfél éves westie szukámat ivartalanítsam e. Ha igen, változik majd a kutya ?
Úgyértem pl; én agilityzek, dogdancingezek és frisbeezek vele ( Még nem voltunk versenyen, de tervezem) és hogy erre hatással( jó vagy rossz) lessz az ivartalanítás ?
Vagy egyéb dolgokra lessz-e hatása ?
Hozzáértők/tapasztalt gazdik válaszát várom:) És persze mindenkiét, ki mit gondol ((:
én azt javaslom ivartalanítsd. attól még ugyanúgy tudsz majd vele sportolni, mint azelőtt.
Sokak szerint kegyetlenség az ivartalanítás, viszont számos betegségtől (köztük végzetes betegségektől) csak így tudod megvédeni a kutyust, hogy ivartalanítod.
És lehet mérlegelni, hogy mi a fontosabb, hogy a lelkiismereted tiszta legyen, hogy megtetted a kutyádért, és megvédted őt, vagy fontosabb az esetleges gondolat, hogy "kegyetlenség"
22L
Köszönöm a válaszokat : D Az jó ha bújósabb és kedvesebb, mert sajnos van egykis félelmi agressziója leginkább embrek felé, amit nehezen gyürünk le. és ha Kajásabb is lessz amütét után , akkor sportban jobban tudom motiválni :D
Eddig természetellenesnek tartottam, de hiába csak egy évben 2x két hett kell kibirnom, azonkivül tényleg rengeteg betegségre hajlamos lehet így =/
{ tényleg ; 15/L :)}
Ne aggódj, ha változik a viselkedése, akkor is pozitív irányba.
Az ivartalanítástól pont, hogy nem lesz agresszív a kutya, hanem csökkentheti az agressziót. És az ízületi gondoknak sincs köze az ivartalanításhoz.
Egyébként én is ivartalanított szukával agilityzem, szerintem semmilyen hatással nincs rá, hogy ivartalanítva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!