Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Helyben maradás! Melyik a helyes?

Helyben maradás! Melyik a helyes?

Figyelt kérdés

Melyik a helyes a helyben maradás feloldásakor? :

- ha magamhoz hívom a kutyát vagy,

- ha én megyek a kutyához.

Eddig én mindig úgy csináltam, ha sikeresen végrehajtotta, akkor mindig magamhoz hívtam és egyből leült velem szemben. De hallottam azt is, hogy bizony nekünk kell a kutyához menni.

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. febr. 10. 18:41
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen köszönöm sokat segítettél! Mostmár tejesen összeállt a kép! :)
2011. febr. 12. 20:33
 12/21 anonim ***** válasza:
56%

Figy , felesleges megkerülni a kutyát mert csak hibázási lehetőséget adsz neki , és mint már mondta a vizsgán em követelmény hogy megkerüld.

"A kutyának nyugodtan és fekve kell maradnia a gyakorlat végéig. Bíró utasítására a felvezető visszamegy kutyájához, annak jobb oldalára áll és csak a bíró ismételt utasítására ülteti fe."

Ezt BH I-es visgából másoltam ki , a többinél is ugyan ezt írja , nem elíti hogy meg kerülve kell a kutya mellé beállni.

Ettől függetlenül csinálhatod ahogyan előttem leírták , a vizsgákon sem jár érte pontlevolná vagy ilyesmi , de csak bonyolítod a feladatot.

2011. febr. 12. 20:59
 13/21 anonim válasza:
0%
egysuzer jól elker verni 1 bottal és akk megérni xd
2011. febr. 12. 22:21
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Hívd magadhoz :)
2011. febr. 12. 23:42
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

ma 20:59

Tudod, valóban nem érdemes "bonyolítani" a feladatot, de a kutya ne a VIZSGÁRA tanuljon, hanem a tudásért tanuljon. Ha jól meg lett tanítva az a momentum, hogy fekvés van és nem ül, áll fel belőle csak vezényszóra,akkor bármikor, bármilyen szituban BIZTOS lehet a gazdája, nem ront a kutyája.

Részemről nem a vizsga a cél, hanem a tudás bizonyítéka a vizsga.

2011. febr. 12. 23:51
 16/21 fekete amazon ***** válasza:
100%

A feloldás attól függ, hogyan hagytad ott a kutyát. Célszerű fekvésben, mert onnan mozdul el a legnehezebben. De vizsgafeladat az ültetés és állítás helybenmaradással is. Az állításból lép el a legkönnyebben a kutya. Ha nem vizsgára készülsz, hanem tényleg az a cél, hogy a kutya helyben maradjon, amíg valami dolgod van, akkor fektesd. Amikor visszatérsz hozzá, szabályosan mellé állsz (kutya a bal oldaladon, veled párhuzamosan, lapockája a bal lábaddal egy vonalban), felülteted, és jól megdicséred. (Valóban nem kell megkerülni, de célszerű, mert ezzel is erősíted, hogy nem mozdulhat el akkor sem, ha a gazda vagy bárki járkál körülötte.) Utána folytatod a gyakorlatokat, elindultok vagy elengeded játszani.

A kiadott vezényszóra ügyelj. Gyakran elkövetik azt a hibát, hogy ha a kutya elsőre nem ül vagy fekszik, akkor a következő vezényszó már az "ott ül" stb. Ezt csak akkor szabad adni, ha visszatérsz a kutyához, ha be fogod hívni, akkor az "ott"-ot soha mondd neki.

2011. febr. 13. 01:25
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha te mész a kutyához mert ha úgy szoktatod hogy magadhoz hívod akkor mindig türelmetlenül fog várni hogy mikor hívod már ha pedig te mész oda hozzá tudja hogy addig kell várni míg oda nem érsz :D
2011. febr. 13. 13:19
 18/21 anonim ***** válasza:
A helyes az, ha mindkettőt gyakoroljátok, de 10 helyben maradásnál kb 6-8x te lépsz vissza mellé. Gondold csak magad a kutya helyébe: minek feküdne ott percekig, ha tudja hogy megdicséred ha odaszalad és leül. Szóval a behívás erősíti benne, hogy otthagyja a helyet ahova fektetted.
2011. febr. 13. 20:06
 19/21 anonim ***** válasza:

Ninna:

Az újabb vizsgaszabályzat szerint a kutya mellé is beállhatsz.

A lényeg az, hogy nem lehet keverni.

Vagy mindig megkerülöd, vagy beállsz mellé.

Amiben nem vagy biztos akkor úgy írd le, hogy nálatok így tanítják, máshol nem tudod.

2011. febr. 17. 12:10
 20/21 anonim ***** válasza:

"Részemről nem a vizsga a cél, hanem a tudás bizonyítéka a vizsga."

Mivel a vizsgákon bírálnak is a bíró fogja megmondani hogy a kutyás hol hibázott. Ez nagyon fontos. Az, hogy csak a saját tudásáért tanuljon az kevés. Azt is tudni kell, hogy hol és miben hibázik egy gyakorlatnál a vizsgázó.

Egy berögzült hibás gyakorlat, nagyon nem jó.

2011. febr. 18. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!