Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek este nem hagy...

Mit tegyek este nem hagy aludni a kutyám ugat, nyüszít?

Figyelt kérdés
2009. febr. 10. 09:45
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Enyém is játszodta ezt a műsort.:) Nincs kedve aludni, és mindent elkövet, hogy játszodjál vele. Először figyelmen kívül hagytam, kb. 10 perc után rájött, hogy semmire sem megy vele, és abbahagyta. Ez 90%-ban működött. Amikor nem működött, előbb határozottan rászóltam és azonnal abbahagyta. Duzzogva lefeküdt, és reggelig nyugi volt. Ritkán, de volt olyan is, amikor ez sem segített, ilyenkor felkeltem, jól letoltam, elraktam az összes játékát, és visszafeküdtem.

A lényeg, hogy az egész a figyelemfelkeltésről szól. Amit ilyenkor nem szabad tenni: beszélni hozzá kedvesen, hogy "tündérbocikám, aludjál szépen, mert este van..". Ő úgy kapcsolja össze, hogy játszani akarok --> zajt csapok --> gazdi felkel, és foglalkozik velem.

2009. febr. 10. 09:53
 2/4 anonim ***** válasza:
hát ha új kiskutya, akkor simán lehet, hogy szokatlan a helyzet neki, az enyém ezt csinálta. pár nap után megszokta. de tényleg nem szabad ülni mellette a konyhakövön.
2009. febr. 10. 10:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Kölyök kutya?

Ha lehetőség van rá tedd közelebb hozzád a fekhelyét.

Próbálkozhatsz halk zenével is, mondjuk rádió, vagy tehetsz mellé plüss állatot hogy ne érezze magát olyan egyedül.

Semmiképpen nem szabad megszidni vagy büntetni, mert arról nem tehet hogy fél az új környezetben!

2009. febr. 10. 11:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok. A kérdésben nem pontosítottad, hogy mennyi idős a kutyus, és hogy mennyi ideje van nálad. Ezért én automatikusan úgy vettem, hogy felnőtt már. Ha még kicsi a kutyus, akkor csatlakozom az előttem szólókhoz.
2009. febr. 11. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!