Hogy is van ez a foglalózás?
Úgy, hogy az elhozandó eb árának kölcsönösen megállapított bizonyos százalékát leteszed neki, ekkor ő "eladva" státusszal ruházza fel az állatkát. A vételárhátralék kiegyenlítése átvételkor esedékes.
Szokott %: 10-20 esetleg 30.
Nálam 80 ezer egy kölyök, és én általában 50% foglalót kérek. Kell a foglaló, mert nagyon sokan már az alom megszületése előtt telefonának, és érdeklődnek. Várják az almot, majd amikor megszületnek a kölykök, még a telefont sem veszik fel.
Mondjuk én nem veszek fel foglalót, csak ha már megvannak a kölyök, és legalább 5-6 naposak. Garanciával, szerződéssel adok el kutyát. 9 hetes kor előtt nem adok ki kölyköt, és folyamatosan tartom a kapcsolatot a gazdikkal...persze csak ha hajlandóak rá.
21.40-es vagyok.
Igen, igaza van az utolsó hozzászólónak, a foglalót elbukod, ha visszalépsz a kutyavásárlástól. De pont ez a lényege, tehát csak olyanok jelenkezzenek egy kölyök kutyáért, akik meg gondolták, és vállalni is tudják. Egy-egy hóbort miatt senki ne vegyen kutyát.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha valaki nálam foglalózott kutyát, és KOMOLY indokkal lép vissza, annak felajánlok egy későbbi alomból származó kiskutyát, így nem bukja el a foglalót, de valamilyen szinten elkötelezettséggel tartozik felém (ha már tarttam neki a kutyát, akkor ennyit "megérdemlek"). Illetve, ha váratlan esemény miatt később sem tud kutyát vállalni, akkor visszaadom a pénzt (pl. a gyerek megállapított szőrallergiája, betegség, stb.) volt már rá példa.
Azt mindenkinek meg kell jegyezni, hogy a kutyavásárlás felelősség. Meg kell gondolni alaposan, semmit nem szabad elkapkodni. Beszélni kell a tenyésztővel, és fel kell neki tenni minden kérdést, még mielőtt foglalózásra kerül a sor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!