Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg ilyen néhéz kiskutyát...

Tényleg ilyen néhéz kiskutyát vásárolni?

Figyelt kérdés
Akár éveket is kell várni a tenyésztőknél,arról nem is beszélve,hogy mennyien vannak akik tenyésztőnek hirdetik magukat és szaporitók.
2011. febr. 6. 14:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom minek erőltetitek a kérdezőnél, hogy válasszon menhelyről keveréket, ha neki egyedi elképzelése van!?

kivéve utolsót

Ha meg ripsz ropsz venne express-ből, akkor szaporítóznátok!

Már semmi sem jó?

Én egyetértek veled kedves kérdező, én is vártam a kutyámra, megfontoltan választottam a fajtát, hogy biztosan hozzám illő legyen, na meg az életvitelemhez!

És még valami!

A barátom kivett egy kiskutyát régebben menhelyről, azt mondták neki, pincser keverék lehet, kis testű lesz, aranyos lakáskutyának való.

Ehhez képest nagykorában megnőtt, teljes egészében felismerhető lett, hogy foxi keverék.

Ez az aktív kiskutya mindent tönkretett a kertjében, megszökött, átmászott az 1.80m-es kerítésen. Megpróbált minden modern nevelési technikát, cezar milan és társai, mégis szomorú vége lett a történetnek.

Az a baj a menhellyel, hogy kiskorukban nem biztos hogy látszik, mit kapsz.

És most nem kell azt feltételezni, hogy nem támogatom őket, mert 13 éve amióta dolgozom, menhelyeket támogatok.

Csak beszéltem egy kicsit a hátulütőkről.

2011. febr. 8. 13:04
 12/15 A kérdező kommentje:

Egyet értek az utolsóval.Ahogy már emlitettem elöször a menyhelyeken keresgéltem,de amikor kimondottan kistesűt kersek és mutatnak nekem olyat amelyiken láttom,hogy nagy lesz biztos nem fogom elhozni,mert hiába tetszik amikor tisztába vagyok vele,hogy őt már nem tudom bevállalni.Vagy az jobb lenne,hogy elhoznám és pár hónap múlva ugyan ugy az utcán végezné,ehhez nekem nem lenne szivem.

És itt van a másik dolog,tenyésztőnek hirdeti magát,felhivom,beszélgetünk egy kicsit.... az elején mindent rendben találok.Utána mondja,hogy most még csak két hetesek a kicsit.Kérdezem: mikor lehet elhozni? Erre a válasz: 3 hét múlva.Elköszöntem és leraktam a telefont.Egy tapasztalattal gazdagabb lettem.

2011. febr. 8. 13:52
 13/15 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

Hát jah, várd meg az igazit, jól teszed, te legalább megfontolt vagy!

Amúgy én Jack Russelt tuti nem vállalnék, nekem túl pörgős kutya :D:D:D:D

Parson Russel még talán nem annyira :)

De nagyon szépek, meg aranyosak, és jól taníthatóak, szóval ha megtaláltad a nagy Őt, akkor sok boldogságot!

2011. febr. 8. 14:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia nekem Jack Russelem van...én egy egész évet vártam,mire megtaláltam ŐT!Engem teljesen kiakaszt!Ha gondolod neked adom :P :D:D:D:D Dehogyiiiiiiiiiiiiis!!!! :D Csak vicceltem persze!

SZóval...nekem is minden álmom ő volt!Sokat keresgéltem,sajnos tenyésztőtől nem tudtam venni,mert az nekem nagyon drága lett volna!

A www.index.hu-n is kérdezgettem,van e valakinek valami ötlete és a végén kaptam egy e-mailt,hogy az egyik lány 2 éves tk-s,tenyészszemlés,szűrt kutyusa éppen várandós!Így vettem viszonylag "olcsón" Jack-et,de tudom,hogy egészséges,nem idegbajos,nem keverék és nem vertek át!Sokat leveleztünk,mire megszülettek a kuttyok és 8 és fél hetesen elhozhattam őt!Jó helyről,egészséges kicsi mókus,igazi Russel...ha vizslának nézne ki sem hinném el,hogy vizsla..annyira russel!Imádni való és rettentően okos...egy domináns ördög,minden pillanatban azon van,hogy átvegye a hatalmat :D de irtó humoros kutyus és rettentően puszizkodó kedveskedő kis tökivirág!

Nekem ez így pont jó volt,mert nem költöttem több százezret egy kutyára,de egészséges,tudom,hogy jó helyről való!Én nem akartam a szaporítókat gazdagítani,isten ments!!!Inkább ilyesféle párosítást keresgess!Nem mondom,hogy ez könnyű,de még mindig nem egy foxi keverék 50 ezerért...aki ideggyenge és agresszív,nevelhetetlen bestia lesz!Így egészséges bestiád lehet :D:D:D Mint nekem!Mert a kicsi Jack,aki most az ölemben csucsul,nemrég még egy hófehér ördög volt :P

Itt egyébként nem túl kedves emberek mondják majd el véleményüket,ahogyan nekem is!Mindig leoltottak,amiért nem volt 250 ezrem egy kutyára...és üzenem nekik,hogy kapják be!!! :P :D

2011. febr. 8. 19:09
 15/15 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Én azt javaslom neked, hogy ne kutyát keress, hanem tenyésztőt. Beszélj velük sokat telefonon, ha engedik, hogy elmenj megnézni személyesen a(z idősebb) kutyáikat, akkor tedd meg, még ha nincsenek is az adott időben eladó kiskutyái, látogass meg pár kiállítást. Ha leszűkítetted a kört és megtaláltad a tökéletes tenyésztőt, akkor a tökéletes kutyád is meglesz! Mert azt fogja ajánlani, ami a legjobb neked és nem leszel átverve!
2011. febr. 9. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!