Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyenek az Angol cocker...

Milyenek az Angol cocker spánielek?

Figyelt kérdés

milyen vérmérsékletűek stb?

azok válaszát várom akik tapasztalatból tudják, netről kimásolni én is tudok.

a válaszokat előre is köszi

2011. febr. 4. 11:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
akkor gondolom a 10-20-30 ezres kutyák hirdetésekből is mind szaporítóké?
2011. febr. 4. 22:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Igen azok mind szaporítók még véletlenül se vegyél ilyen helyről!!! Nekem is spánielem van, sajnos szaporítótól.. Akkor még nem tudtam mi a különbség a tenyésztő és szaporító között mivel vagy 13 éves voltam és nem jártas ebben a témában. Meg is lett az eredménye, PRA-ja van 7 évesen már alig lát a drágám. :( Amúgy ő nagyon ellentéte a spánielek legtöbb tulajdonságának, lusta mint a disznó, egész nap fekszik, alszik bár ha sétálni megyünk akkor bírja a jövést-menést és szereti is de ha nem sétálunk mindennap órákat akkor sem hiányolja, akkor inkább az ágyban szeret feküdni. :) Tipikusan spániel viszont abban hogy imádja a hasát, bármit megeszik, remeg a kajáért :D Imád labdázni, embercentrikus viszont kutyákkal távolságtartó. Nem agresszív, de nem is játékos más kutyákkal csak el van köztük. :)
2011. febr. 6. 17:50
 13/20 anonim ***** válasza:

Igen, akié 10-30,000 az szaporító. Nekem is volt mikor gyerek voltam, kaptam, kb 3 éves volt, mikor egy örökletes betegség miatt el kellett altatni. Kb 5-6 éves voltam, azóta is imádom ezt a fajtát, most 22 éves vagyok, és van kettő. Imádnivalóak, és jó helyről vannak.

Nézz szét a neten. ha ki googlezog, hogy Angol cocker spániel kennel, mittudom én, van sok, Füzberki, Mesztegenyi, és megnézed a kiskutyákat, hasonlítsd össze az apróhirdetésekkel.

Ha érdekelne egy ilyen kutya, ismerkedtem tenyésztőkkel, tudok egyet, ahol mélyen áron alul van eladó kölyök, törzskönyvvel, szűrésekkel, kiállítási célra, de kb már fél éves. Azt hiszem megakarták tartani, de mégsem tartják.

2011. febr. 6. 18:15
 14/20 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)

most még csak tervben van mivel most is van 2 kutyám, de egy 3-ikat is eltudnék tartani, oltatni, kezeltetni ha kell stb.

de egyre szimpatikusabb ez a fajta :D

2011. febr. 6. 18:59
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
vérmérsékletre elég csicska xD
2011. febr. 6. 22:48
 16/20 A kérdező kommentje:
nálad nem jobban
2011. febr. 6. 22:53
 17/20 anonim ***** válasza:
bohókásak, de időnként távolságtartóak. Ők szeretnek bújni, de nem az a tipus, akit a gyerek a fülénél fogva rángathat, mert attól idegesek lesznek. Szerintem nagyon sokan abba a hibába esnek, hogy a hosszú füle meg a kedvessége miatt azt hiszik, hogy rángatni-vonszolni való kutya gyerekek részére - hát nem. Talán ezért is van olyan sok kutya a menhelyen, meg a fajtamentőknél, mert ha a gyerek piszkálja, akkor még ők háborodnak fel, ha cserébe odakap. És elkönyvelik idegbetegnek. A spánielnek szerintem tisztelni kell a magánszféráját, és akkor nagyon jól el lehet vele lenni. Nekem kettő van, imádom őket, jó helyről vannak.
2011. febr. 6. 23:22
 18/20 A kérdező kommentje:

köszi a válaszod.

sajnos ez így igaz, de sok kutyafajtával így vannak, hogy csodálkoznak ha oda kap. De ez nem a kutya hibája hanem a "gazdijáé"-már ha lehet így nevezni az ilyen "embert"

2011. febr. 7. 15:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Szia! Első válaszoló vagyok. Még annyit hozzátennék, hogy én is féltem mi lesz velük, mert a tesómék is otthon laknakl és megszületett a babájuk. Csak álultam, mikor sírni kezdett a kicsi a két kutyi volt az elso az ágya melett és most hogy már nagyobbacska a múlkor elkapta az egyiket a nyakánal fogva, jól megtekere és a kutya egy nyikk nélkül türte, szóval ez is csak megszokás kérdése. Sajnos én is szaporítótól vettem, illetve mentettem meg öket, és elég érzékenyek, mindkettönek gyengébb a gyomra, de most hogy végre rátaláltam a megfelelö tápra már no problem :-) nagyon ajánlom ezt a fajtát :-)
2011. máj. 11. 13:28
 20/20 A kérdező kommentje:

köszi :)

nálunk ilyen gond nem lenne, ha a gyerek nem úgy nyúlna ahogy kell akármelyik állathoz, akkor megverném és inézetbe adnám :D

2011. máj. 11. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!