Vidéken tényleg kegyetlenül tartják, a kutyát az emberek?
Megy ám itt minden.:D
Én is vidéki vagyok, egy átlagos méretű faluban szerintem. A kutyám kertes házban él, a szobámba alszik, megkapja az oltásokat, járunk állatorvoshoz, sokat sétálunk, jó tápot kap, van hogy főzök is rá stb...
Szerintem sem kéne általánositani, mindenhol vannak bunkók, akiknek fogalmuk sincs az állattartásról. A mi kutyánk is fogott meg csirkét, nem agyon ütöttük, hanem megtanitttuk, hogy azt enm szabad, ennyire egyszerű, vagyis hát nem ez az egyszerűbb módszer, főleg azoknak akik nem értenek hozzá.. Sajnos..
Amúgy itt elég sok ember sétáltat kutyát, meg sok helyen jól vannak tartva. Persze sajnos olyat is látni, ahol láncon van meg stb stb...
Meg sajnos sok a szocializálatlan, aki majd szétszedi a keritést ha elmész mellette, arról nem is beszélve, hogy nyitva hagyják a kaput és kiszalad a kutyájuk és a kutyámnak támad mint egy őrült..:s-.-
Tudod kedves kérdező, én egy aprócska faluban élek, egy szép nagy tóval, erdővel tolna megyében, és úgyhiszem joggal mondja minden ismerősöm hogy nálam a kutya jobban él mint néhány ember az országban.
Van egy szép nagy (1000 nm) telkünk, és fanatikus kutyás vagyok, heti 2 kutyaiskola, azon belül agility edzésre járunk, rengetek kutyakiállításra megyek, stb. A kutyám pedig valóban úgy él ahogy a felső 10ezer kutyásnál. Az övé az egész kert, tele van tömve játékkal, bent alszik éjszaka a házban, minden nap egy órás séta az erdőben, nyáron fürdés a tóban stb. Pl. itt a mi falunkban pont hogy ez ellenkezője van, mert itt mindenkinek ekkora telke van, hatalmas háza és a kutyájáé az egész kert
És persze egy oltása sem hiányzik, a legjobb minőségű cuccokat kapja, 'ruházatból' is a prémium van neki, értem ezalatt K9 hám stb..
Ja és amit kihagytam hogy egy gyönyörű golden retriever :-)
Sajnos van hasonló tapasztalatom, de ez nem minden vidékire jellemző.
Vidéken éltünk volt egy aranyos német juhászunk minden nap volt sétáltatva. Kutyakaját kapott enni( maradékkal keverve) rendszeresen jött hozzánk a doki is. Amikor a városba költöztünk egy rokonunknak adtuk a kutyát hát mondhatom kb. 1 hónap alatta adott neki 6db konzervet. Amikor ezt megtudtuk azonnal másik gazdit kerestünk neki. Nagyon j helyre került(vidékre) szeret ott lenni.
Ja és amit kihagytam hogy egy gyönyörű golden retriever :-)
Ezt gondoltuk Golden gazdi. :)
53. és 58. vagyok
Amúgy az egyik kutyám vizsla a másik meg tacsi, most beaglet szeretnék.
Én kisvárosban élek, két kutyám van és mindkettőnek arany élete van. Kinti benti kutyák(nappal kint, éjjel bent, ha akarnak). Kutyasuliba járunk, ivartalanítva vannak, természetesen megvannak az oltások(holnap megyünk a veszettség )ellenire, prémium táp, néha főzök nekik. Napi minimum egy séta(inkább kettő), jól neveltek, ezért el tudom őket engedni és futhatnak a réten. A német juhászommal agilityzünk, a golden retrieveremmel frizbizünk. Az udvaron szigetelt kutyaházuk van(külön-külön).
Sajnos van, akinek a kutya házőrzésre való, sétálni minek. Láncon/kis ketrecben tartott kutyát kettőt tudok mondani, de nem ez a jellemző(szerencsére). Kutyás barátom jó sok van, ők a rendszeres sétálók, a nálunk a kutyatartók nagy része.
Más helyekről nem tudok beszélni, de nem kell leírni a vidéket. Nálunk kisvárosba, nagyvárosba és faluban is vannak felelős és felelőtlen állattartók. Ez nem lakhely, hanem intelligencia kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!