Egy kutya mindre való, csak HÁZAT ŐRIZNI NEM?
Szerettem volna egy termetesebb, vagy "félelem" keltő megjelenésű kutyát pl. dobermann. Mert nagyon tetszik a fajta, a tulajdonságai, meg hogy ha néha nem vagyok otthon, őrizze kicsit a házat, lássák, hogy nagy kutya van a kertbe, nem csak egy vizsla.
De, sokan mondták, hogy ha nekem arra kell, hogy majd védi a területét, akkor ne szerezzek kutyát, hanem riasztót vegyek. Hogy a kutya mindenre jó, de házat őrizni, arra nem. Lefújják, lelövik, meg mérgezik...
Akkor miért tenyésztették a őrző-védő kutyákat? Dísznek, meg menőzni vele?
Én kutyát tartanék. Aki annyira elvetemült, hogy a kutyát legyilkolja az, úgyis befog menni, akár risztóval is.
A kutya inkább arra jó, ha otthopn vagy és mondjuk kint hagyod az udvaron a bringát, meg ilyesmik, szóval az ilyen kis besurranók ellen. Ha látnka egy nagy/ijesztő kutyát, szerintem úgy vannak vele, hogy inkább oda megyünk be. Ha a teljes házat akarják kirabolni, ahhoz el tervezik előtte, és igen, le is fújhatják a szemét, de a risztót is szerintem valahogy kitudják iktatni+ azzal több gond van, és a kutya szeretet is ad.
Szerintem manapság a házőrző kutya szerepe maximum annyiban merülhet ki, hogy jelez éjszaka, ha valami gond van. Mert tényleg, ha valaki be akar jutni, annak már nem akadály a kutya. Viszont az utcán a zsebtolvajok és az ehhez hasonló kisstílű bűnözők biztos messze elkerülik a házat, ha azt egy dobi, vagy egy roti őrzi. :)
Egyébként az őrző-védő kutyákat a nyomkövetésre, a drog felkutatására, és a rendőrségi akciókhoz tenyésztették ki. Teszem azt, egy foxi, vagy egy vizsla is ugyanúgy ugat, ha idegen betolakodóval áll szemben, és még ki is képezték a 'házőrzésre'. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!