Ez igaz lehet? (törzskönyv kérdés)
Pár napja hoztunk el egy tenyésztőtől egy 8 hetes kiskutyát.
Azt mondta,hogy még nem érkezett meg a tk,de majd elküldi.
Én el is hittem neki,mert már 15 éve tenyészt,és sok kutyát ismerek ami az ő kennelében született,és van törzskönyve.
De olvasom itt az oldalon,hogy a tk-t a kutyával együtt kell megkapni. Most akkor mi az igaz?
Vagy ha felhívom a MEOE-t,akkor ők megtudják mondani,hogy ez az ember kért-e törzskönyvet?
2.vagyok.
Persze beleírattuk vele a szerződésbe, hogy 1 hónapon belül küldi a tk-t és a chippet.
Ti beleirattátok?
Igen igaz.
Valószínüleg az állatorvosodhoz fog érkezni a chipp és a tk. is. De az is megeshet, hogy hozzád,ha jóban van az állatorvossal és kiadja neki, elvileg nem lehet, de én is kaptam már így, 6 hónapos korig bármikor be lehet adni a tk.-et.
Egyébként van olyan, hogy a tenyésztő nem is adja be a tk-et fogváltásig, persze ez szerződés kérdése.
Nyugi, kapni fogtok törzskönyvet,pláne ha jól ismert tenyésztőről van szó.
A meoe nem a gyorsaságáról híres, így előfordulhat, hogy a kölykök 8 hetes koráig nem érkeznek meg a törzskönyvek.
Sajnos ezzel chip rendszerrel elnyújtották a dolgot. Ide-meg oda küldözgetik a papírokat.
Régebben sokkal egyszerűbben ment, mikor csak tetkóztak.
Akkor mindjárt a tetoválásnál kihozták.
Ki kell várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!