Tényleg van ilyen? (törzskönyv kérdés)
Én is agy vettem a kutyusomat, és nem volt semmi gond. A kölyköt 8 hetesen hoztam el, és nem volt még itt a törzskönyv, a tenyésztője (eléggé neves a maga fajtájában) beletetette a chippet a kutyusba, majd amikor 4 hónapos korában megérkezett az alom törzskönyve, az állatorvos (nála maradt a belerakott chip vonalkódja) ráragasztotta a tk-ra a vonalkódot, lepecsételte, odaadta a tenyésztőnek a többi vinnyettát, és ő ajánlva utánunk küldte. Természetesen írtunk szerződést, amelybe belekerült a kutyus chip száma is, és amelyben benne volt, hogyha a tk. a kölyök elviteléig nem érkezik meg, a tenyésztő 3 hónapon belül 100%-osan postázza.
Ha a tenyésztő megbízható, írtok szerződést, nyugodtan menj bele. De csak is, ha a chippet belerakatja.
Van ilyen. Nekem az előző kutyámnál is így volt és a mostani, fiatalnál is. Megkaptam mindkettő törzskönyvét. Azt nem tudom, hogy a MEOE lassúsága-e az oka.
Viszont ezt inkább a tenyésztővel kellene tisztáznod. Ezek szerint nem bízol meg igazán benne, annak ellenére, hogy tőle akarsz kölyköt. Szerintem fontos a kölcsönös bizalom.
Köszönöm a válaszokat!
Nem yorki.A fajtáját nem szeretném elmondani,bizonyos okok miatt,de ez egy örző-védő kutya.
Szerződést írtok??
Egyébként miért nem kérdezed meg a MEOE-től,hogy folyamatban van-e nálluk a törzskönyvezés vagy,hogy egyálltalán tag-e a tenyésztő akitől venni akarod a kutyát.
Mondjuk a Meoe NEM arról híres,hogy azzonnal válaszol,de hátha :)
Köszi a válaszokat!
Utolsó előtti: Köszi,ez jó ötlet..nemis gondoltam még erre.
Utolsó:ment az üzenet. :)
Attól is függ, hogy mikor adja be az igénylést a tenyésztő. Ez meg ugye attól függ, hogy mennyi idő alatt talál a kölyköknek gazdát, hiszen akkor fogja tudni, hogy melyiknek kérjen törzskönyvet és melyiknem nem kell. Sok tenyésztő csak azoknak kér, ahol a gazdi úgy veszi meg, hogy szeretne hozzá tkv-et. Olyan is van, aki viszont az összes kölyöknek kér automatikusan.
Akitől én vettem a kutyámat, az is csak azon kölyköknek kérte meg a tkv-et, ahol a vevő kérte. De akkor még több kölyöknek nem volt gazdája, igy várni kellett, hogy mikor tudja megkérni. Adott egy nyilatkozatot, hogy legkésőbb ...-ig elintézi a tkv-et, amit az általam megjelölt állatorvoshoz küldet ki a chippel együtt. Ja, és eleve arra a névre lett tkv-ezve a kutya, amit mi választottunk neki.
Tehát összességében reális az 1-2 hónapos idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!