Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg van ilyen? (törzskönyv...

Tényleg van ilyen? (törzskönyv kérdés)

Figyelt kérdés
A tenyésztő azt mondta,hogy miután elhoztam a kiskutyát,utána 1-2 hónappal kapom meg a törzskönyvet,mert hogy a MEOE ilyen lassú.Létezhet ilyen?Nagyon szeretném azt a kutyust,de félek,hogy átvernek.
2010. szept. 3. 18:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem átvernek, legjobb tudtommal ott helyben szerződés íráskor meg kellene kapnod. De tévedhetek én is ...
2010. szept. 3. 18:14
 2/9 anonim ***** válasza:

Én is agy vettem a kutyusomat, és nem volt semmi gond. A kölyköt 8 hetesen hoztam el, és nem volt még itt a törzskönyv, a tenyésztője (eléggé neves a maga fajtájában) beletetette a chippet a kutyusba, majd amikor 4 hónapos korában megérkezett az alom törzskönyve, az állatorvos (nála maradt a belerakott chip vonalkódja) ráragasztotta a tk-ra a vonalkódot, lepecsételte, odaadta a tenyésztőnek a többi vinnyettát, és ő ajánlva utánunk küldte. Természetesen írtunk szerződést, amelybe belekerült a kutyus chip száma is, és amelyben benne volt, hogyha a tk. a kölyök elviteléig nem érkezik meg, a tenyésztő 3 hónapon belül 100%-osan postázza.

Ha a tenyésztő megbízható, írtok szerződést, nyugodtan menj bele. De csak is, ha a chippet belerakatja.

2010. szept. 3. 18:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Van ilyen. Nekem az előző kutyámnál is így volt és a mostani, fiatalnál is. Megkaptam mindkettő törzskönyvét. Azt nem tudom, hogy a MEOE lassúsága-e az oka.

Viszont ezt inkább a tenyésztővel kellene tisztáznod. Ezek szerint nem bízol meg igazán benne, annak ellenére, hogy tőle akarsz kölyköt. Szerintem fontos a kölcsönös bizalom.

2010. szept. 3. 18:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem vernek át sztem. Milyen kutyusról van szó? Csak nem egy yorkiról? Mert én találtam egy ilyen hirdetést beszéltem is az illetővel és nekem is ezt mondta. Sztem nem ver át.
2010. szept. 3. 18:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem yorki.A fajtáját nem szeretném elmondani,bizonyos okok miatt,de ez egy örző-védő kutya.

2010. szept. 3. 18:29
 6/9 riita. ***** válasza:

Szerződést írtok??

Egyébként miért nem kérdezed meg a MEOE-től,hogy folyamatban van-e nálluk a törzskönyvezés vagy,hogy egyálltalán tag-e a tenyésztő akitől venni akarod a kutyát.

Mondjuk a Meoe NEM arról híres,hogy azzonnal válaszol,de hátha :)

2010. szept. 3. 18:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Hmmm.... amstaff? csak tippeltem, staffikkal nem szoktak itt büszkélkedni, mert "harcikutya"... legalábbis annak bélyegzik... dobnál egy privit, hogy milyen fajta? Kíváncsi a természetem szörnyen és kutyab*zi is vagyok :)
2010. szept. 3. 23:38
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Utolsó előtti: Köszi,ez jó ötlet..nemis gondoltam még erre.

Utolsó:ment az üzenet. :)

2010. szept. 4. 11:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy mikor adja be az igénylést a tenyésztő. Ez meg ugye attól függ, hogy mennyi idő alatt talál a kölyköknek gazdát, hiszen akkor fogja tudni, hogy melyiknek kérjen törzskönyvet és melyiknem nem kell. Sok tenyésztő csak azoknak kér, ahol a gazdi úgy veszi meg, hogy szeretne hozzá tkv-et. Olyan is van, aki viszont az összes kölyöknek kér automatikusan.

Akitől én vettem a kutyámat, az is csak azon kölyköknek kérte meg a tkv-et, ahol a vevő kérte. De akkor még több kölyöknek nem volt gazdája, igy várni kellett, hogy mikor tudja megkérni. Adott egy nyilatkozatot, hogy legkésőbb ...-ig elintézi a tkv-et, amit az általam megjelölt állatorvoshoz küldet ki a chippel együtt. Ja, és eleve arra a névre lett tkv-ezve a kutya, amit mi választottunk neki.

Tehát összességében reális az 1-2 hónapos idő.

2010. szept. 5. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!