Mit tegyek ha a kutyám nem eszi meg a tápot?
Lehet az a baj, hogy mindig előtte van...
Szerintem ne hagyd ott, mint már írtam.
Nyugi, nem fog éhen halni!!!
Nem hagyná!
Ha nem tudna bármikor enni, mert csak közben van előtte étel, megtanulja és idővel kihasználja a helyzetet, mikor ehet.
Az én kutyám sem ette meg kölyökként a szárazat, azt hittem soha nem fogja!
De kitartónak kell lenni!
Ha mindig megkönyörülsz rajta és elé tolsz valami mást, akkor ezt ő nagyon jól tudni fogja és ezért nem eszi meg amit nem akar.
Esetleg próbálj ki másik tápot, lehet nem elég ízletes neki.
Milyen márkát adsz neki?
Szia!
Igazából jó lenne tudni, hogy mennyi idős a kutyád. Meg milyen táppal próbáltad eddig..
mellesleg sztem nyugodtan otthagyhatod előtte a tápot..
Én kutyámmal is rengeteg baj volt kölyökkorába a kajálás terén..
Én tápot váltottam, aztán onnantól kezdve egész nap kinthagytam előtte.. És eszi a tápot... Azóta semmi problémám vele..
Jellemző!
Az ember azt gondolná, hogy a Darling, Pedigree jó minőségű táp...
Hát persze! Azt nyomatják a reklámok!
DE EZ TÉVEDÉS!!!
Jó minőségűek pl.: Hill's, Acana, Eukanuba... és sorolhatnám.
Nem annyiba kerül mint amit most etetsz, de megéri!
Az én kutyám Hill's-t eszik, de az Eukanubát pl. nem szereti, szóval próbálgatni kell, hogy mit szeret.
Az állatorvostól kérhetsz mintatápot, így nem kell megvenned a nagy kiszerelést, ami lehet ne is tetszik majd a kutyádnak...
Szóval lehet, hogy nem elégedett ezzel a kajával, szerintem olvasd el miből van, alig van benne hús, míg az említett márkás termékekben akár 60% is lehet, sőőőt!!! Olvass utána neten.
Most már én is a kutyám előtt hagyom az ételt, de már nincs gond vele.
Van, hogy nem eszik egy nap semmit, másnap bepótolja, ő joban tudja mikor, mennyire van szüksége, mint mi!
Szia!Nekem egy alaposan képzett vizslám van,és egy halom hasznos tanáccsal látott el a kiképző.Soha nem szabadna a gazdiknak előtte hagyni egész nap az ételt,csak etetésnél kellene elé rakni.Nem fog éhen halni,mivel a kutyának megfelelő mennyiséget oda adod neki,de csakis akkor amikor kajaidő van.Csinálj egy rendszert az életébe,hidd el meg fogja enni.Aztán annak a válaszolónak is igaza volt aki a tápváltást javasolta,időnként ezt is be kell vetni náluk,van hogy használ.a csont az tényleg csak marha-illetva sertés lehet,mert az úgynevezett "üreges" csontok tényleg gondot okozhatnak.Sok szerencsét a kutyudhoz.
Egy vizslás gazdi
Hát, jól bedőltél a tévéből áradó reklám dömpingnek. Az igazán jó minőségű tápok, mint például az Acana, Orijen, Chicken Soup , Taste Of The Wild, Royal Canin, Eukanuba, szinte soha nem láthatóak tévéreklámban.
A Pedigree, Chappi, Frieskies és társai a legrosszabb minőségű tápok közé tartoznak, szinte kizárólag csak kukoricából és búzából vagy más gabonából állnak, a törvényekben előírt minimális állati eredetű alkotórésszel. Szándékosan nem húst írtam, mert ami bennük van, az csak vágóhídi melléktermék. Emlékszel a "füllebegtetően húsos lakoma" szlogenű reklámra? Na, azért kapott a táp gyártója 48 millió forintos büntetést a gazdasági versenyhivataltól a vásárlók megtévesztése miatt. Merthogy a reklám azt sugallta, hogy a termék magas hústartalommal rendelkezik, pedig csak a kötelező 4%-ot tartalmazta, sőt, a marhahúsosban nem is hús, hanem csak marhavér volt (van).
Őszintén szólva nem csodálom, hogy nem ízlik neki. Ha az igazán jó minőségű tápok esetleg drágák lennének, akkor inkább főzz neki húsokat (mint csirke farhát,csirke vagy pulyka nyak, nyesedék, máj) rizzsel, répával, karalábéval nagyon enyhén megsózva, ugyanis a kutyák azonos tömegre vetített sóigénye csak a negyede az emberének. Adhatsz neki mellé még főtt tojást, joghurtot is. Sokan egyébként is esküsznek a természetes táplálásra, nem tápokkal etetnek, bár ez egy kicsit pepecselős.
És amit előttem is írtak: még véletlenül se legyen előtte a kaja folyamatosan!
Könyörgöm..
Minden nap előjön valami tápos marhaság.... Nem tudok már kérdést normálisan elolvasni, mert mindegyikbe azt olvasom, hogy jajj a darling szar, a friskies szar, a pedigree szar, meg minden szar...
Csak az Eukanuba, Royal Canin, Acana meg stb..
Meg csak a legdrágábbal etesd, meg ha nem azzal eteted, akkor kutyakínzó vagy meg minden nyavaja..
Engem ez már annyira nem érdekel...
Aki teheti, mert milliomos, az felőlem etesse azzal a kutyáját amivel akarja...
Enyém mellesleg nem eszik meg semmilyen jó minőségű, drága tápot, szal erről ennyit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!