Házőrző kutyát szeretnék! Mit ajánlotok?
Olyan kutya kellene ami:
-nagytestű
-szeret mozogni (vinném futni)
-szereti, elviseli a kistestű kutyát
(Yorkshire Terrier),még akkor is ha az folyton piszkálja
-ami nem őrül be egy pár év után
-kedves, barátságos
-gyerekszerető
én is elsősorban a menhelyeket ajánlom, mert ott már ismerik a kutyákat, mivel nem pár nap alatt hordják el őket, sajna
de ha nem akarsz "használt" ebet, akkor én ajánlom a németjuhászt. az olyan univerzális, mindenre használható.
de olyan kutyafajt sose találsz, ami 100%-is megfelel neked mindenben. az hogy ne bántsa a kiskutyátokat, még ha macerálja is, teljesen a kutya vérmérsékletétől függ. az se tuti, hogy nem kattan be, bár ez sokban függ az élőhelyétől.
Menhelyet én is ajánlom, ott ismerik a kutyákat, ajánlanak neked megfelelőt.
Ha fajtát kellenne írnom a német juhászt ajánlom.
-nagytesű, ezt gondolom nem kell magyarázni :D
-mozogni imád, az én német juhászom pl. szokott a kocsi mellett futni (lassan megyünk, kb. 40km/h), ezt 20km-en simán megcsinálja, igaz ő az átlagnál többet mozog a németjuhászok között
-minden kutyával elvan, de fontos a kiskori szocializáció
-tenyésztőtől vett kutya nem őrül be
-kedves, barátságos, de a területére csak az mehet, akit a gazdi is beenged
-imádja a gyerekeket
huha rengeteg van :)
Rottweiler [link]
dobermann [link]
boxer [link]
német juhászkutya [link]
belga juhászkutya [link]
bullmasztiff [link] (bár a bulli nem annyira futós típus)
hovawart [link]
óriás schnauzer [link]
rhodesian ridgeback [link]
ausztrál juhászkutya [link]
kb ennyi de ugye tudod hogy ahhoz hogy elviseljen egy idegesítő yorkiet azért nevelni kell az ilyen kutyákat nevelni kell ha viszont meg van nevelve nagyon jó kutya válhat belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!