Mit lehet tenni egy féléves német vizsla kölyökkel?
A féléves német vizslánk, folyamatosan papucsot lop, és rág szét. Igen kajla.
Milyen nevelési technikát javasoltok?
szerezz be neki minél több játékot, hogy tudjon mit rágni.
papucs fronton viszont rajta kell kapni és megszidni....nem kell megverni csak szidni, hogy tudja rossz tett.
ha akkor szidod meg mikor elveszed azt fogja hinni az a baj hogy odaadta és legközelebb g el is fog vele szaladni...
Köszi a válaszokat:D
Igazság szerint van kb 5-6 játéka, meg műcsontja mindene. Egyszerűen ez a heppje. Most jó neki mert itthon vagyok egész nap, de egyetem alatt 8-5ig egyedül lesz szegényem.
Próbáltam megszidni, megmutatni hogy nem szabad, de nem jött be nála. Egyébként nagyon értelmes kiskutyus:D
Milyen jól fog mutatni, ha felemeled a kezed, a kutya laposra húzza magát a földön, hátha rosszat csinált. Ááááááá
Az orra koppintás, a verés és a szidás előtt/helyett olvass/tanulj!!
szia.
Nagyon sok dolgot lehet tanulni, ha keresöben beirod
" magyar vizsla " Személyes tanácsim a következök:
Az egyik legösibb, legérzékenyebb, gazdályát szolgálo kutyafalyta. Nagy odafigyelést, hozzáértést, türelmet
igényel a tanítása, nevelése. Verést egyeltalán nem tanácsolon, a segreütést, orkoppintást sem. Kezedtől csak parancsokat, jutalomfalatokat dicséretet kaphat, ez nagyon fontos a kettötök kapcsolata miatt. A szídással is ovatosan kell bánni. Sokat kell hozzá beszélni, a hagsulyból is megérti, mit szabad ill. mit nem. A gazdira való felugrálást már most le kell szoktani, fenékre ható kéznyomással, üjj parancsal jutalom falattal, amit a késöbbiek folyamán csak a további feladatok parancsok végrehajtása után kaphat. Fontos a jutalom falatot egységesiteni, és amit a kutyád a legjobban szeret, fő táplálék nem lehet! A kutyád nem kajla, henem vizsla! Magyarul vizslat a vadak után, ezek viszont a te papucsaid. / a szagok / bocs illatok. A megszerzett papucsokat ott kell hagyni a fekhelyénél, a többi lábbelit a fent emlitett nevelési módszerrel el kell tíltani tőle, / nem verni ! / Be kell szerezni játékokat föleg a sipolosakat szeretik, egy erősen használt cípőbe több napra rakd bele, utána add oda a vizslának, valoszinüleg le tudod szoktatni a papucsaidról.Fontos az orvosi kezelés, oltások féregtelenítés, vítamin eleség, foggkő elleni rágoka. Nálam ez a jutalom falat. / bevált /
Ne feledd a kutyád ragaszgodó hű társad lessz.Igényli a szeretet, segítséget / betegség /. Ki kell mellete tartanod élete végéig!! A vizslád sok örömet fog neked szerezni. Én és a családom már a harmadik vizsla generáciot tartjuk. Nem csalodtam eme kutyafajtában.Sok örömet, sikert kívánok nektek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!