Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire jó a kutyapelus?

Mire jó a kutyapelus?

Figyelt kérdés

Sokan azt hiszik egy kutya macskamódra pelusra vagy alomra szoktatható a házban, és ez kiváltja a sétát. Pedig nem!

Mi a valódi haszna ennek? Eredetileg mire lett kifejlesztve?

2009. febr. 5. 14:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%

egyes kutyák, amelyek bent vannak tartva a lakásban hajlamosak ara hogy bent ürítsenek.

ezért azt felrakják nekik ( asszem ez is olyan ragadós csíkkal meg mint a babapelus ) és oda megy a... :D

2009. febr. 5. 14:34
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem arra hogy amig a kutya nincs szobatisztává nevelve addig is abba csinálja.De egyépként én erről most hallok elöször,pedig van kutyám.
2009. febr. 5. 14:34
 3/11 anonim ***** válasza:

Kutyapelenka

Valójában egy vízhatlan kutya-wc, melyet sikeresen használhatunk kifejezetten lakásban tartott vagy beteg (mozgásképtelen) kutyák részére, illetve olyan kölyökkutyáknak, melyek még nem szobatiszták. A szûrõanyagnak és a vízhatlan hátlapnak köszönhetõen nem engedi át a vizeletet. Védi azokat a felületeket, ahol a kutyák heverészni szeretnek; alkalmazhatjuk földön, kanapén, fotelon egyaránt. Használat után eldobható.

2009. febr. 5. 14:35
 4/11 anonim ***** válasza:
nem a sétát váltja ki.de amikor még nincs meg az oltása,akkor még nem lehet levinni sétáni.én kertesben lakok,sok mérgezés volt a környékünkön,én ezért már sötétbe nem nagyon engedem ki a kutyáimat.(hozzánk is már volt bedobva méreg).miért?mert félek.két kutyám van,kétfelé mennek,próbáltam elemlámpával menni utánuk,de az se jo.ezért kell éjszakára kutyapelenka nekünk.
2009. febr. 5. 14:35
 5/11 anonim ***** válasza:
ja,és nem a kutyára kell adni.hanem a földre tenni.olyan mintha ujságpapirt raknál le,csak kultűrűltabb,nem is ázik át.
2009. febr. 5. 14:36
 6/11 A kérdező kommentje:

Az 1. válaszoló nagyon aranyos hogy segíteni akar, de ha még azt sem tudja miről van szó pontosan miért ír?

ez a pelus nem olyan pelus...nem kell rátenni, egyszerűen a földön van...

2009. febr. 5. 14:45
 7/11 A kérdező kommentje:

Öreg, beteg, kutyánál, oltatlan kölyöknél érthető!

De keveslem a tájékoztatást ezzel kapcsolatosan, főleg hiányolom a figyelmeztetést magáról a termékről, hogy nem helyettesíti a sétát!

Gondoltam jó pár ember figyelmét felkeltik az itt olvasható válaszok, előre és utólag is köszönöm mindenkinek!

2009. febr. 5. 14:50
 8/11 anonim ***** válasza:
nekünk azért kellet, mert míg nem kapta meg az összes oltását, addig nem vittük ki minden alkalommal pisilni, csak egy nap egyszer nagydologra, de az is nagyon rövidke volt.
2009. febr. 5. 14:52
 9/11 anonim ***** válasza:

Van egy beteg ismerősünk, ha a férje nincs otthon, nem tudja kivinni a kutyát, sokszor kiengedni sem. Ez a kutya az élő példa rá, hogy rászoknak ők is az alomra...

Van olyan kutyapelenka, amit rendesen rá lehet adni a kutyára, sőt, betét is a szukáknak. Az előbbi olyan kutyáknak lett kitalálva, akiknek a mozgásuk rendben van, viszont a záróizmaik nem működnek (pl. műtét után, betegség miatt, balesetből kifolyólag).

A kutyapelenkára szerintem azért nincs írva külön figyelmeztetés, mert látnak - sokszor tévesen - annyi intelligenciát a gazdikban, hogy tudják, a séta a mozgás és az ingerek miatt is nagyon fontos.

2009. febr. 5. 15:52
 10/11 A kérdező kommentje:

:) tényleg sokszor tévesen....

persze rászoktatható, de amíg a macska jól elvan így addig az kutyának ez egy kín, mert biztos hogy inkább kint szeretne lenni :(

2009. febr. 5. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!