Szerintetek fajtatiszta? Bullteriernek vettem most 9 hónapos és kicsit elbizonytalanodtam
na figyelj!
TE kértél segítséget mert elbizonytalanodtál akkor 1) mért nem fogadod el, hogy mindenki azt mondja, hogy nem fajtatiszta és tisztán látszik a képen, hogy más a feje is meg a szőre is!Teljesen mindegy, hogy az anyja apja vagy valamelyik dédszülője nem volt fajtatiszta a kutyának, akkor sem az!
2)nem okoskodónak kell hívni azokat akiktől tanácsot kértél...
de ami a legfontosabb tuti, hogy nem fajtatiszta. Törzskönyve van? nincs? akkor meg még úgy sem tudod bizonyítani, hogy fajtatiszta, hogy ha biztosra állítod, hogy az apja anyja a kutyának staff...
Tudod, lehet az egyik kutya jól sikerült keverék .Vagyis bedolgozott a fajtába más fajta is kicsinyég. Ez lehetett akár nagyszülői résznél is. De lehet, a mamakutya a nász után még elfogadta másik kan felajánlkozását.
A kutyáknál az öröklődés igen tág. Mert nem csak az apa-anya van. Annak vannak testvérei, sőt, a nagyszülőknek is vannak testvéreik.És így tovább.
Ha látod benne azt, amiért választottad, szerencsés vagy, hiszen megfelel neked. Nyugodtan nevezd, aminek kedved tartja . Legyen egészséges és éljen veled sokáig.
Hát nem fajtatiszta az biztos. Azért látszik benne pár staffordos vonás, de döntően nem az. Egyébként szerintem nem számít, hogy fajtatiszta-e. Attól még gyönyörű, és csodálatos társ lesz, hidd el.
Amúgy lehet, hogy a szülők sem voltak fajtatiszták. Két különböző fajtájú kutya keresztezésénél gyakran történik olyan, hogy egy egyed jobban hasonlít az egyik szülőre, mint a másikra. Lehet, hogy az egyik szülő ilyen volt.
Vagy lehet, hogy az apja vagy az anyja "nyomokban" tartalmaz valami más fajtát is, csak azóta mindig staffordokkal keresztezték, és a másik fajtától származó tulajdonságok elhalványodtak, és most ennél a kutyánál újra előbukkantak.
Remélem, érthető voltam, magyarázni azt nem tudok :)
És ez már kőkemény genetika :'D
Mindenki olyan képet mutat neked, amilyet látni akarsz. Törzskönyveket láttál-e? Kétlem.
Ennek a kutyának köze nincs a staffordshire bullterrierhez. Ő egy aranyos keverék.
Nézz meg egy standardot, és nézd meg utána a kutyádat. Ha így sem esik le, akkor kár minden szóért.
Amúgy őszintén nem értem miért kell így letolni szegényt...
Most istenem szerintem csak viccből írta h okosok. Nem kéne ezen így felháborodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!