Most gondban vagyok mit tegyek?
4 hónapos szuka pitem vagy amstaff nem tom de a kan kutyimat aki 6 éves tacsi cseszegeti.. az addig oké... de mostanában gyakran ráfog (a hátára vagy a fejére) és nem engedi el... ha rászolok akkor igen de nem szeretném ha később ebből gond lenne... ivartalanítva lesz a szuka is meg a kan is később... de remélem leszokik erről mert aggódom...
am menhelyi a szuka 1 hónapja hoztuk el:
Én a helyedben azt tenném, hogy amint elkezdi mutatni a nem kívánt viselkedést, lenyomod a földre, majd kizárod valahová, pl egy másik szobába. 10 perc is elég. Ha megint megcsinálja akkor még egyszer ugyanezt megismétled. Hamar abba fogja hagyni.
Nem ártana megerősíteni benne, hogy a tacsi előrébb van a falkasorrendben, mint ő. (a tacskó kap először enni, őt simogatod meg először, ő mehet ki utánad másodiknak az ajtón, ilyen apróságokkal kell jelezni)
Ajánlanám mindkettőnek a rehabilitáció-szocializáció foglalkozást:
A kicsi szemében még nem vagy falkavezér,próbálkozik minél magasabbra kerülni a rangsorban.Ez később még rosszabb lehet,ha nem teszel még most valamit.
az első tanács nagyon rossz! A kutyák között soha nem te döntöd el a sorrendet, azt maguk között döntik el, és tipikus félrenevelés, ha annak adsz előbb enni, azt simogatod meg előbb, stb., aki amúgy az alsóbb rendű lenne, mert ezzel teljesen összezavarod őket. figyelni kell, hogy melyik lesz az erősebb, a dominánsabb, és azt kell kitüntetni az elsőbbséggel. ami egyébként a kis szívós, ravasz tacsikat ismerve egyáltalán nem biztos, hogy a staff lesz!
a ráfogás sajnos pitbull szokás, később ebből még lehetnek gondok... a tacsi nem osztja? vagy megadja magát? ő mit szól mind ehhez?
előttem szólónak van igaza!
most kezdi fitogtatni az erejét a kicsike!
nagyon legyél észen, következetesen , szigorúan neveljed, foglald le a plusz energiáit, hogy ne a tacsin töltse ki!
nagyon szép kiskutya, gratulálok :)
A falka sorrendet mindig én határoztam meg.
Nyilván való, hogy egy újonnan érkezett kutya nem dirigálhat a már több éve nálam lévőnek.
Igaz azt sem engedem meg az idősebbik kutyámnak, hogy az újonnan érkezőt cseszegesse.
Határokat szabok mindkettőjüknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!